Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-06-2003 2e persbericht van zaterdag 28 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisje aangerand
Een meisje van 15 jaar uit Eindhoven is vrijdagavond rond 20.15 uur aangerand door een jongen op een scooter. Toen ze op de Huizingalaan fietste, werd ze door de jongen aangesproken. Ze fietste echter door, waarna de jongen haar bij haar buik pakte. Toen ze stopte, pakte hij haar met twee handen vast om haar middel. Meteen is het meisje weer weggefietst, en is de jongen er op de scooter vandoor gegaan. Hij is tussen de 16 en 20 jaar oud, met een stevig postuur en sproeten in zijn gezicht. Hij had een witte helm op.

Eindhoven: Woninginbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in twee vlakbij elkaar gelegen woningen in Stratum. In beide gevallen werd de voordeur geopend doordat het slot van buitenaf werd opengedrukt. Uit een huis aan de Sint Norbertuslaan verdwenen onder meer computerspelletjes, autopapieren en (bank)pasjes. Uit een woning aan de Rielseweg werden autopapieren, (bank)pasjes en een fototoestel weggehaald. Ook werden de sleutels van een bij de woning geparkeerd staande auto weggehaald, waarna de wagen werd ontvreemd. Het gaat om een rode Citroen Xsara (SZ-DJ-87).

Eindhoven: Veroorzaker overlast aangehouden
Een man van 22 jaar zonder bekend vast woonadres is zaterdagmiddag op de Generaal Dibbetslaan aangehouden na klachten uit de buurt. De man, die tijdelijk in een woning in die straat logeert, zou buurtbewoners met de dood hebben bedreigd, in bomen klimmen en op de openbare weg bier drinken. Toen agenten zaterdag rond 12.30 uur een kijkje gingen nemen, liep de man in zijn blootje op straat. Nadat hij zich had aangekleed, is hij voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Helmond: Been gebroken na aanrijding
Een 2-jarig jongetje uit Helmond is zaterdagmiddag rond 13.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Hij stak tussen geparkeerde autos de Zuiderstraat over, en werd op de weg geraakt door een passerende auto. Die werd bestuurd door een vrouw van 21 jaar uit Helmond. Het jongetje is met een gebroken been naar het Elkerliek Ziekenhuis gebracht.

Helmond: Geld weg bij inbraak
Bij een inbraak in een gebouw aan de Paulus Potterlaan is een geldbedrag van ongeveer 75 euro weggehaald. Dat gebeurde zaterdag tussen 3.00 en 8.00 uur. Het is nog onduidelijk hoe de dader(s) is/zijn binnengekomen.

Valkenswaard: Man beroofd van fiets met rugzak
Een man van 26 jaar uit Valkenswaard is zaterdagochtend rond 2.45 uur beroofd van zijn fiets en rugzak. Toen de man over de Eindhovenseweg fietste, werd hij van zijn fiets getrokken. Dat gebeurde door een man, die daar samen met andere man liep. De fietser kreeg ook een tik tegen zijn hoofd. Hij heeft met zijn gsm de politie gebeld en is hard weggehold. De twee mannen hebben ondertussen de fiets gepakt en zijn er vandoor gegaan. De fiets is even later teruggevonden; de rugzak, die onder de snelbinder zat, is weg.

Veldhoven: Kassalade met inhoud gestolen
Uit een bedrijf aan de Runstraat is een kassalade met 350 euro weggehaald. De inbraak gebeurde zaterdag tussen 1.00 en 9.00 uur. Een schuifpui van het bedrijf stond open.