Politie Zeeland



W-4435-2003 DIEFSTAL AUTOGRILLE

Tussen vrijdagavond 23.00 uur en vrijdagnacht 00.00 uur werd van een auto die geparkeerd stond aan de Burgemeester Bouwmanstraat in Grijpskerke de autogrille weggenomen.
De grille, met daarin de verlichtingsunits, werd gedemonteerd en weggenomen. De waarde van de grille is nog onbekend.


Z-4436-2003 DIEFSTAL SCHOUDERTAS

Zaterdagochtend tussen 10.00 uur en 11.00 uur zijn een 37-jarige man uit Hulst en zijn vrouw (leeftijd onbekend) in een winkel aan de Beestenmarkt in hun woonplaats bestolen van een schoudertas.
De vrouw had haar tas tijdens het winkelen bij een rek in de winkel gezet.
Toen ze weg wilden gaan bleek dat de tas, met daarin waardepapieren, enkele tientallen euro's en een mobiele telefoon met een waarde van enkele tientallen euro's, was weggenomen.


W-4437-2003 GETUIGENOPROEP

Zaterdagochtend tussen 10.30 uur en 10.45 uur vond er op de weg tussen Grijpskerke en Aagtekerke (Pekelingseweg) een verkeersongeval plaats.
Een 17-jarige bromfietsei uit Middelburg reed over het (brom) fietspad aan de Pekelingseweg komende uit de richting van Grijpskerke en gaande in de richting van Aagtekerke.
Ongeveer halverwege de weg (net voorbij de loods van Rijkswaterstaat) werd hij vanachter aangereden door, vermoedelijk, een andere bromfiets.
Hierdoor begon de 17-jarige jongen te slingeren. Hij kwam links naast zijn bromfiets terecht, maakte een paar koprollen en schoof nog een stukje door.
Toen de jongen, na de valpartij, opkeek zag hij ongeveer 20 meter bij hem vandaan een onbekend gebleven bestuurder van een blauwe bromfiets stilstaan. Deze bromfietser heeft waarschijnlijk gezien wat er gebeurd is maar is doorgereden.
Door de val liep de Middelburger over zijn gehele lichaam flinke schaafwonden op. Ook zijn kleding en bromfiets raakten beschadigd.
De politie verzoekt met name de onbekend gebleven bromfietser en andere getuigen zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.


W-4438-2003 EENZIJDIG ONGEVAL

Zaterdagmiddag rond 12.45 uur vond er op de kruising Oude Vlissingseweg, Statenlaan in Middelburg een eenzijdig ongeval plaats.
Een 31-jarige automobilist uit Middelburg reed over de Statenlaan komende uit de richting van de Spinhuisweg (voorlangs de Shell).
Op genoemde kruising (in een bocht) reed hij rechtdoor. Hierbij scheerde hij met zijn auto vlak langs een voetganger (een 19-jarige man uit Middelburg) die met zijn honden op het trottoir liep. Ook reed hij een straatnaambord uit de grond. Het bord vloog vlak langs een fietser (leeftijd en woonplaats onbekend), en kwam tientallen meters verder op de grond terecht.
De auto reed vervolgens tegen een boom.
De automobilist kon zelf uit de auto komen en werd per ambulance met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Zijn auto raakte totaal vernield.