Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA-jongeren voeren actie voor jobstudenten (28/06/03)

Bij de start van de zomervakantie hield Ronduit N-VA!, de jongerenbeweging van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, zaterdag een ludieke actie op de zeedijk van Blankenberge voor een correcte behandeling van en vooral betere informatie voor jobstudenten.

Gekleed als obers boden de N-VA-jongeren op een dienplateau aan alle voorbijgangers pamfletten aan met concrete informatie voor jobstudenten en een eisenplatform.

De N-VA-jongeren willen dat studenten onbeperkt mogen bijverdienen. Wat overwogen wordt voor gepensioneerden, moet volgens Ronduit N-VA! ook kunnen voor studenten. Met zulke maatregel werken studenten niet met een fiscaal zwaard van Damocles boven het hoofd. Bovendien zal het wegnemen van het plafond het zwartwerk tegengaan. Daarnaast stelt Ronduit N-VA! vast dat er nog steeds heel wat onwetendheid bestaat bij jongeren over hun rechten en plichten als jobstudent. Daarom lijkt het aangewezen dat jongeren in de laatste twee jaren van het secundair onderwijs uitvoerig geïnformeerd worden over de rechten en plichten van jobstudenten en de fiscale gevolgen van het vakantiewerk.

Auteur:
Tim moens, secretaris
Ronduit N-VA!

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.ronduitnva.be