DHV steunt Amersfoortse tobbe voor Tobbedansen 2003












11 juni 2003 - Zaterdag 28 juni wordt het programmaonderdeel Tobbedansen van 'Te land, ter zee en in de lucht' in Amersfoort opgenomen. In de Eem bij de Koppelpoort wordt een podium gebouwd met een helling, waarvandaan deelnemers met een tobbe, kist of krat zo snel mogelijk glijdend en varend naar de bel gaan. Eén van die tobbes is 'KeiKart', een coproductie van vier Amersfoortse organisaties. DHV is o.a. verantwoordelijk voor het ontwerp van deze tobbe.


KeiHart komt voort uit het Amersfoortse Ondernemersplatform Matchpoint Maatschappelijk Ondernemen. Het tobbe-project is een samenwerking tussen Matchpoint, DHV, de Amfors Groep en Arbeidscentrum De Amerpoort.
De engineers van DHV Water hebben het ontwerp van de tobbe gemaakt.
De Amfors Groep maakt de pasklare bouwmaterialen.

Persuitnodiging
Op 16 en 17 juni assembleren de medewerkers van De Amerpoort de tobbe, onder begeleiding van enkele vrijwilligers van DHV en Matchpoint. De assemblage vindt die dagen plaats tussen 9.00 uur en 15.00 uur op locatie De Wissel & Drukpunt aan de Kosmonaut in Kattenbroek.
De pers is van harte uitgenodigd om de bouw van de tobbe 'KeiHart' te komen bekijken na afstemming met Koos Gloudemans van DHV of Marie Louise Hehenkamp van Matchpoint.

Het project wordt gesponsord door Intersport Wim Jaquet Sports, Amersfoortse Courant, Randstad, Levob en DHV.

Kei in KeiHart staat voor de regio Amersfoort en de gedrevenheid van de vrijwilligers die bij de totstandkoming van de tobbe een rol spelen. Je bent een kei is hier op zijn plaats. Hart staat voor de duurzame samenwerkingsverbanden tussen het bedrijfsleven, het onderwijs en de maatschappelijke organisaties. KeiHart geeft op een niet alledaagse manier uiting aan maatschappelijk betrokken ondernemen.

Korte beschrijving deelnemende organisaties:

Matchpoint Maatschappelijk Ondernemen stimuleert en faciliteert het maatschappelijk ondernemen in Amersfoort. De organisatie ondersteunt bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en onderwijs bij het initiëren en realiseren van maatschappelijke projecten die ten goede komen aan de lokale sociale leefomgeving.

DHV Water BV biedt wereldwijd oplossingen voor watervraagstukken in de totale watercyclus. De adviesdiensten die DHV daarin levert lopen uiteen van strategisch advies, ontwerp, realisatie, bedrijfsvoering tot more-than-consultancy voor waterinstallaties.

Metafors BV, onderdeel van de Amfors Groep, is gespecialiseerd in metaalbewerking in al haar facetten; plaatbewerking, las- en constructiewerk en verspaning. Metafors BV streeft in de bedrijfsvoering naar het evenwicht tussen het bereiken van zowel financiële als sociale doelstellingen.

Greenfors BV, onderdeel van de Amfors Groep, verzorgt de aanleg, renovatie en het onderhoud van tuinen, parken en andere groenvoorzieningen. Ook het onderhoud van de rest van de buitenruimte, zoals bestratingen, hoort bij het uitgebreide dienstenpakket. Bij alle werkzaamheden wordt rekening gehouden met het milieu; er worden geen schadelijke (bestrijdings-)middelen gebruikt.

Arbeidscentrum De Wissel, onderdeel van De Amerpoort organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap, biedt praktische scholing en training op het gebied van arbeid gericht op industrie, catering en houtbewerken. Doel van De Wissel is om mensen voor te bereiden op een zo normaal mogelijk arbeidsklimaat.

Arbeidscentrum Drukpunt, onderdeel van De Amerpoort organisatie voor dienstverlening aan mensen met een verstandelijke handicap, voert opdrachten op het gebied van repro, drukwerk, mailings en boekbinden uit. Deze mensen hebben hier een volwaardige werkplek in een maatschappelijk herkenbare en geïntegreerde omgeving midden in de wijk Kattenbroek.

Meer informatie
DHV
Koos Gloudemans
(033) 468 24 56
06-50 21 34 72
of
Matchpoint Maatschappelijk Ondernemen
Marie Louise Hehenkamp
(033) 462 09 15
06-15 62 53 96