RED BULL NEDERLAND B.V.

Red Bull Creativity Contest in Beurs van Berlage

PERSBERICHT

RED BULL CREATIVITY CONTEST IN BEURS VAN BERLAGE

De Bilt, 13 juni 2003 - Van 28 juni tot en met 5 juli aanstaande staat de Beurs van Berlage geheel in het teken van 'Energie'. Een week lang worden in dit Amsterdamse volkspaleis bijna 300 kunstwerken tentoongesteld. Al deze bijzondere creaties zijn inzendingen van de Red Bull Creativity Contest. Met deze contest stimuleert Red Bull creatief talent in Nederland. Hun werk verdient het op een voetstuk geplaatst te worden in de Beurs van Berlage. De toegang tot deze expositie is gratis en is dagelijks open van 11 uur tot 17 uur.

Begin januari riep energydrink Red Bull heel Nederland op om mee te doen aan de Creativity Contest. Dit alles onder het motto: 'Met de Rode Stier als muze wordt elk meesterwerk een koud kunstje'. De oproep bleek succesvol, want men stortte zich massaal op schilderdoeken, computers, fototoestellen, breinaalden, lasapparaten en nog veel meer materialen om een apart kunstwerk te creëren. Het thema luidde 'Energie' en daarop leefden de deelnemers zich, van jong tot oud, volledig uit. Het eindresultaat mag er absoluut zijn!

Energieke werken vragen uiteraard om een vakkundige jury. Kunstenares Ans Markus, producent Gerard Cornelisse (bekend van de met een Oscar bekroonde film Antonia) en beeldregisseur Onno Klein (organisator van H-O-P-E (High On Positive Energy) een event voor en door kunstenaars, muzikanten en performers), stonden voor de moeilijke klus om uit 22 door hen genomineerde werken uiteindelijk 3 winnaars en 2 eervolle vermeldingen aan te wijzen.

Op 28 juni a.s. opent de Beurs van Berlage haar deuren voor bezoekers van de Creativity Contest. Tevens worden de winnaars die dag bekend gemaakt, tijdens een speciaal openingsfeest. Gedurende de hele week worden er themadagen georganiseerd, omdat kunst immers door iedereen op verschillende manieren gezien én benaderd wordt. Het programma biedt speciale dagen gericht op kinderen, lifestyle en muziek. Voor elk wat wils dus!
15)
Meer informatie over het weekprogramma is te vinden op: www.redbull.nl.

Noot aan de redactie,