Ingezonden persbericht


Persbericht

Den Haag, 20 juni 2003

Record aantal artiesten op Parkpop

Het muziekfestival Parkpop heeft dit jaar een groter aanbod aan muziek dan ooit tevoren. Maar liefst 20 acts gaan optreden tijdens het gratis toegankelijke Parkpop op zondag 29 juni in het Zuiderpark in Den Haag. Van Nederlands product tot zwoele reggae en van opzwepende ska tot rap: Parkpop biedt het publiek zowel kwantiteit als kwaliteit!

Met namen als De La Soul, Krezip, Youssou N'Dour, Luka Bloom, 16Down en Brainpower biedt Parkpop, dat dit jaar voor de 23e keer plaatsvindt, een zeer gewaardeerd en gevarieerd programma. Met het nieuwe "Locals Only"-podium (presented by Haagse Hogeschool) krijgt ook het aanstormend nationaal talent een plek binnen Parkpop. Met gemiddeld zo'n 375.000 bezoekers per jaar is Parkpop het grootste gratis te bezoeken openlucht festival van Europa.

Overige activiteiten

Parkpop heeft uiteraard ook dit jaar een festivalmarkt. Diverse artiesten gaan signeren bij de stands van Free Record Shop, LiveXS en Radio 3FM, waar het dit jaar tevens mogelijk is om een eigen CD samen te stellen met daarop songs van artiesten die dit jaar optreden tijdens Parkpop.

"Locals Only"-podium (presented by Haagse Hogeschool) Inmiddels is ook de achtste band van het "Locals Only"-podium bekend: Silverlake is de grote winnaar geworden van de TV West-actie "Speel jij op Parkpop?". Daarnaast zullen onder meer Rapid Notion, Fools Fatal, Wowbeggar en de winnaar van de Grote Prijs van Nederland (categorie R'n'B), Corey, op dit podium te zien zijn.

The day before.

Een dag voor het festival, zaterdag 28 juni, staat het Zuiderpark eveneens volop in het teken van muziek. Vanaf 13.00 uur vindt in het Openluchttheater Zuiderpark het festival "Haags Pop Podium Live" plaats. De line-up van het festival bestaat uit lokale artiesten, zoals Bagga Bownz, Flight 505, Silverlake en Coup deVillz. De organisator van het evenement is Stads Radio Den Haag. Tijdens het benefietfestival wordt geld ingezameld voor Warchild Nederland. "Haags Pop Podium Live" is gratis toegankelijk. Voor meer informatie over deze activiteit: .