Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Expo: Gekken ontdekken verf

Rotterdam/Dordrecht, 21 juni 2003 - Tijdens het Stripfestijn in Dordrecht op 28 en 29 juni brengt Zone 5300, het tijdschrift voor nieuwe beeldcultuur, in de galerie van VBKD aan de Voorstraat 396 een groepsexposite onder de naam 'Gekken ontdekken verf', met als speciale gast Milan Hulsing.

In de expo 'Gekken ontdekken verf' in het VBKD blikt Zone 5300 terug op negen jaar artwork: getoond worden de originelen van de mooiste Zone-covers en -illustraties sinds de oprichting van het tijdschrift in oktober 1994. De line-up voor deze expositie is kleurrijk: Ingrid Baars, Paul de Bie, Luuk Bode, Calle Claus, Cirque de Pepin, Djanko, Pieter M. Dorrenboom, Sandra de Haan, Milan Hulsing, Jeroen Janssen, Michiel de Jong, Marc Kolle, Erik Kriek, Sam Peeters (Lamelos), Peter Pontiac, Marcel Ruijters, Henk Tas, Typex, Flos Vingerhoets, Benno Vranken, Wasco en Eric Wielaert.

Maar er wordt in de expo niet alleen omgekeken: speciale gast is Milan Hulsing, die vooruitblikt op zijn debuutalbum dat binnenkort in Collectie De Wilde Vaart verschijnt. Het album heeft als werktitel 'Wat Fred niet wist', en er zijn alvast originele pagina's te zien van de kleurige sixties-pastiche 'De Jetstters'. Ook is er een exclusieve preview van een scène uit Milans wonderbaarlijke animatiefilm 'Magic Show', die later dit jaar zal uitkomen.

Adres en openingstijden:

'Gekken ontdekken verf' is van 28 juni t/m 20 juli te zien in het VBKD, Voorstraat 396, 3311 CX Dordrecht. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 11.00 - 17.00 uur en zaterdag & zondag 14.00 - 17.00 uur.

+ + + + + + + +

Turkse superheldenfilms, rijmende koeien en betonnen vrienden; onderwerpen die je in de Nederlandse bladen niet snel tegenkomt. Hoe verrassend anders is dan Zone 5300, hét tijdschrift voor nieuwe beeldcultuur - op papier én op Internet. Met bijdragen van de beste tekenaars, illustratoren en schrijvers van Nederland, België, en (ver) daarbuiten. Met strips, cartoons, columns, korte verhalen en kritische recensies over film, muziek en literatuur. Zone 5300 is al negen jaar dé autoriteit op het gebied van het hedendaagse beeldverhaal.

Zie ook http://www.zone5300.nl.


---


Ingezonden persbericht