Ingezonden persbericht

File: kroon.jpg
Result: Unable to convert this type of file.

File: kunstkerk_klein.gif
Result: Unable to convert this type of file.

Persbericht - Dordrecht, juni 2003

Galerie Intermezzo / Kunstkerk, Dordrecht
Sandberg Instituut - afdeling Vrije Vormgeving, Amsterdam

Expositie studenten Vrije Vormgeving van het Sandberg Instituut

Titel: 'Van het klooster naar de kerk, met Intermezzo' Data: 28-29 juni - Galerie Intermezzo, Dordrecht
1-6 juli - Kunstkerk, Dordrecht


Werk van studenten van de afdeling Vrije Vormgeving van het Sandberg Instituut is van 28 juni tot en met 6 juli te zien in Dordrecht. Na twee jaar samen gestudeerd te hebben, treden vier eindexamenstudenten nog één keer samen naar buiten. Hun gemeenschappelijk perspectief is het werken met bestaande gebruiksvoorwerpen die ze ieder op hun eigen manier manipuleren.

Uli Rapp (productvormgeving) laat alledaagse producten van een andere kant zien. Caroline Bärtling (sieraad- en productvormgeving ) laat een aantal tafelaccessoires voor een familiefeest zien. Julia Keyte (vormgeving / achtergrond in sieraadontwerp) toont een serie producten die het resultaat zijn van het spelenderwijs experimenteren met functie.
Hilde Sinke (textiel- en productvormgeving ) toont een serie autonome objecten die hun oorsprong vinden in de keuken.

Tijdens het tweede deel van de tentoonstelling - in de Dordtse Kunstkerk - wordt deze uitgebreid met werk van andere studenten van de afdeling Vrije Vormgeving. Op donderdag 3 juli vindt in het kader van de tentoonstelling een lezing plaats in de Kunstkerk (nadere informatie hierover volgt).

De titel 'Van het klooster naar de kerk, met Intermezzo' verwijst naar de huisvesting van repectievelijk het Sandberg Instituut en de Kunstkerk. De post-academische opleiding Vrije Vormgeving is gevestigd in een voormalig klooster te Amsterdam. De Kunstkerk - een nieuw initiatief en voorbestemd een motor van cultureel Dordrecht te worden - is ondergebracht in een voormalige Nazarener kerk uit de 19e eeuw. Galerie Intermezzo bemiddelt tussen de beide partijen.

Opening: zaterdag 28 juni 2003, 17.30 uur in Galerie Intermezzo

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 12-17 uur, zondag 13-17 uur en op afspraak.

Contactpersoon: Jolanda Branderhorst, tel. 06-13428808 Meer informatie over het Sandberg Instituut: www.sandberg.nl

Adressen

Galerie Intermezzo - Voorstraat 178, 3311 ES Dordrecht, tel. 078-6136307 E-mail Intermezzo_20@hotmail.com Kunstkerk Dordrecht - Museumstraat 65, Dordrecht (t/o Dordrechts Museum) Openbaar vervoer aanbevolen, voor routebeschrijving neem svp. contact op vanwege gewijzigde verkeerssituatie in Dordrecht