Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-06-2003

Radio
EEN GOEDEMORGEN MET...
Uitzending zaterdag 28 juni
Radio 4 - 08.30 uur

EEN GOEDEMORGEN MET... JANNEKE BRINKMAN

Zaterdag 28 juni is Janneke Brinkman-Salentijn, echtgenoot van voormalig CDA-topman Eelco, de gast van EEN GOEDEMORGEN MET... Elke zaterdagochtend presenteert een bekende Nederlander bij de TROS op Radio 4 zijn of haar keuze uit klassieke muziek in het programma EEN GOEDEMORGEN MET... De gasten leggen in de uitzending uit waarom ze hun keuze hebben gemaakt.

Haar liefde voor bloemen heeft ze van jongs af aan. Als kleuter was ze al in de weer met het plukken van kleine boeketjes. Wat wil je met een vader die plantenkundige was en een moeder die haar gevoel voor kleur en vorm bijbracht. Janneke Brinkman kan enorm genieten van de wisselingen der seizoenen die ze in haar aquarellen tot leven brengt.

Het is inmiddels alweer twaalf jaar geleden dat de schilderijen van biologe Janneke Brinkman voor het eerst tentoongesteld werden in een galerie. De afgelopen jaren is het werk op veel meer plaatsen te bewonderen dan alleen aan de muur. De afbeeldingen van haar aquarellen zijn terug te vinden op dekbedden, agenda's, gordijnen, wenskaarten, keukengerei, servies en nog veel meer...