Gemeente Amsterdam

Weekend van de architectuur
23 juni 2003 - Johanneke Helmers
De jaarlijkse Dag van de Architectuurvalt dit jaar in het weekend van 28 en 29 juni. Het thema is 'De grenzen voorbij'.

zaterdag 28 juni: Opruiming Architectuurboeken

Op zaterdag 28 juni houden Architectura & Natura en ARCAM een grootschalige opruiming van architectuurboeken in de ARCAM GALERIE, Waterlooplein 213, van 10.00 tot 17.00 uur.

zondag 29 juni: Architectuurwandeling Rondje Oosterdok

ARCAM houdt ter gelegenheid van de Dag van de Architectuur een verkenningstocht rond het Blauwe Museumplein, het waterplein waaraan culturele instellingen en architectonische hoogstandjes grenzen. Vanaf de glazen noordgevel van de nieuwe behuizing van ARCAM kunnen de toekomstige architectonische ontwikkelingen, die het steeds veranderende uitzicht bepalen, scherp in de gaten worden gehouden. Betrokkenarchitecten vertellen welke veranderingen plaats gaan vinden
- of net hebben plaats gevonden - bij het Scheepvaartmuseum, aan de Oostelijke Handelskade (het Muziekgebouw), het Oosterdokseiland en natuurlijk bij ARCAM.

De wandeltocht duurt ongeveer anderhalf uur en kost EUR 5,-. Verzamelen bij het nieuwe gebouw van ARCAM: Prins Hendrikkade 600. Reserveren niet mogelijk, aanmelden ter plaatse. Vertrektijd en namen van de deelnemende architecten verschijnen komende week op www.arcam.nl.

zondag 29 juni: Activiteiten van de Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur biedt nog veel meer activiteiten in Amsterdam en daarbuiten. Zie voor een volledig overzicht: www.dvda.nl.

© Gemeente Amsterdam