Gemeente Rotterdam

Nr. 27
26 juni 2003

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 28 juni t/m 6 juli 2003

Wethouder Janssens huldigt Nederlands Kampioenen Wielrennen Wethouder Nico Janssens (o.m. Sport en Recreatie) zal op zaterdag 28 en zondag 29 juli bij de finish op de Olympiaweg tijdens het NK Wielrennen op de weg de kampioenen bij de dames en de profs huldigen. Tevens zal hij de startschoten voor zijn rekening nemen. Op zaterdag schiet hij de dames op 13.45 uur weg en zal hij de eerste drie om 17.00 uur huldigen. De profs starten op zondag om 11.45 uur en worden om 16.50 uur gehuldigd. (Voor meer informatie: Hans Zoethoutmaar, Rotterdam Topsport, tel. 010 - 497 12 12)

Wethouder Bolsius op werkbezoek in Leeuwarden
Wethouder Wijken en Buitenruimte Lucas Bolsius is op maandag 30 juni van 09.00 tot 13.30 uur op werkbezoek in Leeuwarden. Hij ontmoet daar wethouder Roel Sluiter die verantwoordelijk is voor o.m. de stedelijke vernieuwing, het Grotestedenbeleid en de buitenruimte. De wethouders bezoeken onder meer de wijk Achter de Hoven/Vegelin, een stedelijk vernieuwingsgebied en krijgen in de Achmea-Bonnematoren een presentatie over ruimtelijke ontwikkeling in Leeuwarden. (Voor meer informatie: Gemeente Leeuwarden, Martijn Iping, tel. 058 - 233 82 38)

Wethouder mevrouw De Faria ontvangt
deelnemers congres geluidsoverlast
Wethouder mevrouw de Faria (o.m. Volksgezondheid) ontvangt op maandag 30 juni om 18.00 uur de deelnemers aan het internationale congres over geluidsoverlast en de invloed daarvan op de volksgezondheid. Dit gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst in de Burgerzaal van het stadhuis. Het congres dat voor de achtste keer plaatsvindt wordt van 29 juni tot 3 juli gehouden in Rotterdam en georganiseerd door the International Commission on Biological Effects of Noise. ICBEN 2003 wil met het congres kennis uitwisselen over de effecten van geluidsoverlast op de gezondheid. Ook wil de organisatie de internationale contacten bevorderen en de communicatie tussen onder andere wetenschappers, overheden, stedenbouwkundigen en bedrijfsleven verbeteren. Daarnaast wil ICBEN 2003 met dit congres lokale overheden stimuleren om de recente bevindingen over geluidsoverlast en volksgezondheid in te bedden in beleid. (Voor meer informatie: Externe Betrekkingen, Eveline Brugghe, tel. 010 - 417 34 56)

Wethouder Bolsius ontvangt leden Tweede Kamer
Wethouder Lucas Bolsius (o.m. Wijken) ontvangt op woensdag 2 juli om 10.00 uur op het stadhuis vijf leden van de Tweede Kamer: Hubert Bruls, Bas Jan van Bochove, Niny Oerle - Van der Horst, Henk de Haan en Annie Schreijer. Het werkbezoek staat in het teken van ISV-II (Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing) en de betekenis van de Rotterdamse Aanpak in het kader van de herstructurering. Na de ontvangst op het stadhuis brengen de kamerleden en de wethouder een bezoek aan Zuidwijk (deelgemeente Charlois). De zogenaamde 'horsten' in Zuidwijk zijn een voorbeeld van succesvolle herstructurering in de stad. De herstructurering van de Zuidwijkse 'burgen' is in voorbereiding. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan Katendrecht (deelgemeente Feijenoord). Tijdens de bezoeken aan de wijken zullen er ontmoetingen zijn met onder meer bewoners, winkeliers en 'veldwerkers'. Tevens zal er een korte presentatie worden gegeven over het belang van ISV-II voor Rotterdam. (Voor meer informatie: Bestuursdienst, Dirk Jan Bolderheij, tel. 010 - 417 20 83)

Wethouder Van der Tak reikt diploma's uit

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) reikt op woensdag 2 juli om 16.30 uur in het Odeon theater (Gouvernestraat 56) diploma's uit aan deelnemers aan het project Arbeidsmarkt (h)erkent Verborgen Talenten. Het zijn mensen die voorheen lange tijd werkloos waren, een gesubsidieerde baan vonden en vanuit die positie een opleiding zijn gaan volgen om hun perspectief op de arbeidsmarkt te verbeteren. Zij geven in de praktijk vorm aan de wens van de gemeente om een gesubsidieerde baan als opstap te gebruiken voor regulier werk. (Voor meer informatie: Ineke Ginjaar, Verborgen Talenten, tel. 010 - 411 42 88)

Wethouder Pastors geeft startsein voor bouw in Pernis. Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) verricht op woensdag 2 juli de officiële handeling voor de start van het project Deijffelbroek in Pernis. Er komen 119 woningen, waarvan 50 appartementen (vanaf 160.000 euro), 44 grondgebonden woningen (vanaf 225.000 euro) en 25 huurwoningen. Het plan voor deze wijk is tot stand gekomen in samenwerking met de dS+V, OBR en de Wijkraad Pernis. Voor de pers wordt om 15:30 uur op locatie (Deijffelbroekseweg) een aparte bijeenkomst georganiseerd, waarbij onder andere wethouder Pastors, bouwcoördinator Moret, voorzitter Van der Tak van de Wijkraad Pernis en ingenieur Van der Looy van Deijffelbroek B.V. aanwezig zijn. (Voor meer informatie: Deijffelbroek b.v., tel. 0495 - 531 555)

Wethouder van Sluis reikt Ewald Award uit
Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) reikt op woensdag 2 juli tussen 17.00 en 17.30 uur de Ewald Award uit in de Burgerzaal van het stadhuis. De Ewald Award is een onderscheiding voor een persoon of organisatie die zich bijzonder heeft ingezet voor versterking van de kennisinfrastructuur voor de haven en industrie in de Rijnmond. Het is een prijs van de Stichting Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam (KMR) en ze staat symbool voor de slimme man of vrouw die met opgestroopte mouwen de toekomst tegemoet treedt, daarbij risico's durft te nemen en er goed over nadenkt. Tijdens de bijeenkomst in de burgerzaal zal KMR tevens de eerste techniekbarometer Rijnmond presenteren, een meetinstrument voor vraag en aanbod van technisch opgeleiden in de regio. (Voor meer informatie: Stichting KMR, tel. 010 - 244 85 90)

Wethouder Van Sluis helpt mee met schoonmaakactie Boulevard Zuid Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) helpt op donderdag 3 juli van 18.30 tot 19.30 uur mee tijdens een schoonmaakactie van de winkeliersvereniging Boulevard Zuid. De winkeliers gaan gezamenlijk aan de slag om de luifels, met een totale lengte van twee kilometer, boven de winkelpanden schoon te maken. Daarmee willen ze duidelijk maken dat zij zelf bereid zijn bij te dragen aan schoon, heel en veilig op de Boulevard Zuid. Voor hun actie zijn ook bestuurders van de deelgemeente uitgenodigd. De Roteb stelt een wagen ter beschikking. (Voor meer informatie: dhr. Weenink, voorzitter winkeliersverening Boulevard Zuid, tel. 010 - 419 09 77)

Wethouder Van der Tak spreekt bij
presentatie Minderhedenmonitor 2002
Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) spreekt op vrijdag 4 juli om 14.45 uur in het City Informatiecentrum (Coolsingel 197) bij de presentatie van de Minderhedenmonitor 2002. Dit jaarlijkse rapport wordt in opdracht van de gemeente Rotterdam samengesteld door het Instituut voor Sociaal Economisch Onderzoek (ISEO) van de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS). De Minderhedenmonitor biedt inzicht in de maatschappelijke positie van migranten in Rotterdam en de ontwikkeling daarvan in de tijd. Hiervoor worden elk jaar actuele gegevens gepresenteerd op het gebied van demografie, huisvesting, onderwijs, werk en de vertegenwoordiging van migranten in het gemeentelijke personeelsbestand. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Stedelijke Adviescommissie Multiculturele Stad (SAMS). (Voor meer informatie: Leo Balai, SAMS, tel. 010 - 213 30 81)

Wethouder Hulman opent nieuw ingerichte

etages van de Centrale Bibliotheek

Cultuurwethouder Stefan Hulman opent op vrijdag 4 juli om 15.00 uur de nieuw ingerichte begane grond en de 1e etage van de Centrale Bibliotheek. Kenmerkend voor de begane grond is het enorme schaakspel. Na de officiële handeling daagt wethouder Hulman de directeur van de Bibliotheek Rotterdam, Frans Meijer, uit voor een partij snelschaken. Verder wordt het kunstwerk 'Neem eens een duik in een boek' van de kunstenaar Raymond Ophoven onthuld. Het openingsfeest wordt muzikaal omlijst door het ensemble 'Ongewild Muzikaal'. Na de herinrichting van de begane grond, de 1e en de 2e etage zullen ook de overige verdiepingen van de Centrale Bibliotheek heringericht worden. Deze etages zijn eind 2004 gereed, tegelijk met het 400-jarig bestaan van de Bibliotheek Rotterdam. (Voor meer informatie: Centrale Bibliotheek, Frederique Stille, tel. 010 - 281 61 24)

Wethouder Hulman spreekt op zaterdag van bezieling

Cultuurwethouder Stefan Hulman spreekt op zaterdag 5 juli om 14.15 uur voor de Laurenskerk op het Grote Kerkplein tijdens de 'zaterdag van bezieling'. Zaterdagen van bezieling is een initiatief van de Stichting de Laurenskerk en Bewonersorganisatie Stadsdriehoek in samenwerking met de Stichting Kunstzinnige Vorming, de Rotterdamse Kunststichting, Casa Functura en andere culturele en maatschappelijke instellingen in Rotterdam. De initiatiefnemers organiseren 10 zaterdagen in de zomermaanden met muziek, verhalen en versnaperingen. Bekende Rotterdammers vertellen over 'de ziel van Rotterdam'. De initiatiefnemers willen met de zaterdagen van bezieling ertoe bijdragen dat het Grote Kerkplein gaat herleven als centrum van de Rotterdamse 'denkas'. (Voor meer informatie: Stichting Wijkorgaan Stadsdriehoek, tel. 010 - 414 07 33)

Wethouder Hulman onthult beeldengroep in Museumpark Stefan Hulman, wethouder Kunstzaken en Vervoer, onthult op zaterdag 5 juli om 16.00 uur een beeldengroep van drie konijnen. De beeldengroep is gemaakt door beeldend kunstenaar Tom Claassen in opdracht van de Kunsthal. De beeldengroep (een liggend konijn en twee staande) heeft een hoogte van 220 cm en is uitgevoerd in brons. Het werk wordt geplaatst in het Museumpark tussen de Kunsthal en het Natuurmuseum op de plaats waar tot voor kort tijdelijk de Rinoceros van Niki de Saint Phalle stond. De Kunsthal schenkt het werk aan de gemeente ter gelegenheid van zijn 10-jarig bestaan en als dank voor 10 jaar subsidie. (Voor meer informatie: Kunsthal, Saskia Cornelissen, tel. 010 - 440 03 23)

Openbare commissievergaderingen

Alle openbare commissievergaderingen en de vergadering van de gemeenteraad worden gehouden in het Stadhuis.

Fysieke Infrastructuur en Verkeer 1 juli 09.30 uur Kamer 7 Sociale Zaken en Onderwijs 2 juli 14.00 uur Kamer 7 Gemeenteraad 3 juli 10.00 uur Raadzaal

De commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer houdt op dinsdag 1 juli vanaf 19.30 uur in kamer 7 van het stadhuis een informele hoorzitting over betaald parkeren.

De commissie voor Economie, Haven en Milieu brengt op woensdag 2 juli vanaf 09.30 uur een werkbezoek naar de verkeerscentrale Hoek van Holland.

noot voor de redactie/