Stichting TELEAC/NOT TeleScoop Nieuwsbrief


---


Luisteraarsvraag: Hoeveel vingers steek ik op?
Radioprogramma's hebben traditioneel een luisteraarsvraag. Dat hoort zo in in Hilversum. Voor één keer geven wij bij TeleScoop toe aan dit platte vermaak. Onze vraag is dan ook niet triviaal: hoeveel vingers steek ik op? Het antwoord hoort u in Circus Blankesteijn. Ziet u het voor u, dan vernemen we dat graag op telescoop@teleacnot.nl.


---


Aanstaande zaterdag in TeleScoop Magazine

* Radio zonder FM

* De NCRV experimenteert deze weken met gepersonaliseerde radio. Luisteraars kunnen aangeven welke muziek ze willen horen en waarover de interviews moeten gaan. De zender is niet te beluisteren via een transistor, of zelfs kristalontvanger - nee, high-tech komt eraan te pas: een mobieltje met GPRS en BlueTooth een PDA.
* In gesprek met Inge, de beleggingscomputer
* Noem een science fiction-film zonder sprekende computer. Geen eenvoudige opgave. In de film zijn de sprekende computers altijd onwaarschijnlijk intelligent. Daaraan herken je dat het science fiction is, want er zijn inmiddels al heel wat computers die terugpraten. Bij de Postbank probeert men uit hoe een beleggingslijn door een computer 'bemand' kan worden. De techniek heeft men redelijk onder controle, maar hoe reageren de beleggers?
* Producttest: Computers opvoeren

* De standaardinstellingen van Windows zijn zo gekozen dat ze op zoveel mogelijk verschillende machines een werkende computer opleveren. Maar dat zijn niet altijd de meest gunstige instellingen. De gemiddelde pc kan dus een stuk sneller gemaakt worden, door hem te tunen. Afl. 2.
* Circus Blankesteijn: Hoeveel vingers steek ik op?
* Kijken doe je niet met je handjes. Ouders weten dat. Kijken doe je namelijk met je oren. Het kost wat meer training dan de traditionele wijze, maar voor blinden zou het bijvoorbeeld uitkomst kunnen bieden. Benodigd is een computertje en een webcam, of handiger: een speciale bril, met twee luidsprekertjes in de pootjes. En geloof het of niet: na de basiscursus foto-luisteren in TeleScoop Magazine zijn de meeste beelden begrijpelijk.

TeleScoop Magazine
Uitzending: zaterdag 28 juni 2003 17.02 - 18.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.


---


Eerder vandaag in TeleScoop Actueel

* Zoetermeer zoekt naar een virtuele burgemeester.
* ADSL begint zolangzaamaan gewoon te worden. Belgacom zet een stapje verder met VDSL.
* De Raad van Europa wil een recht op repliek voor websites. Gaat de Raad hiermee op de stoel van de hoofdredacteur zitten?
* Column: Herbert Blankesteijn.

TeleScoop Actueel
Uitzending: elke woensdag 13.30 - 14.00 uur op 747AM Dit programma is na uitzending in realaudio te beluisteren op onze website: www.telescoop.nl.