STICHTING FRAM

Persuitnodiging: Donatie voor molen FRAM

Den Haag, 25 juni 2003. Houtzaag- koren- en pelmolen de FRAM speelt al sinds 1867 een prominente rol in het leven in Woltersum (gemeente Ten Boer, Groningen). Deze unieke molen, de enige nog werkende houtzaagmolen in Nederland, heeft dan ook een belangrijke plaats in de harten van de omwonenden.

Wij, als vrijwillige molenaars en het bestuur van de Stichting FRAM, nodigen u uit voor een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 28 juni. Daar is immers alle reden voor: de molen is opgenomen in de toeristische route van de ANWB en het lijkt er echt op dat de restauratie met enthousiasme aangepakt gaat worden. Stichting FRAM schenkt bovendien op deze dag aan Molenstichting Fivelingo 25.000,- euro voor de restauratie van de FRAM.

Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom bij de molen FRAM op de Kollerijweg 5 in Woltersum voor koffie, thee, fris of een biertje. Het programma ziet er als volgt uit:
12.00 uur tot 13.00 uur ontvangst met koffie, thee of iets anders 13.00 uur tot 13.15 uur korte inleiding door de voorzitter en toelichting
van de aanwezige vrijwillige molenaars voor
familieleden van de eerste molenaar,
Cornelis Evenhuis
(1862).
13.15 uur tot 14.45 uur lunch en in kleine groepjes een rondgang door de
molen.
15.30 uur tot 18.00 uur ontvangst en presentatie voor buurtbewoners

De Stichting FRAM
De Stichting FRAM is opgericht op 22 augustus 2001 door Wilte Evenhuis, overleden op 4 december 2002, met actieve medewerking van zijn zusters Anneke, overleden op 19 oktober 2001, en Ien. Het doel van de Stichting FRAM 'het vergroten van de bekendheid van de FRAM met behulp van publicaties en andere informatie- en communicatiemogelijkheden' en 'het stimuleren dat tijdig deugdelijke plannen worden gemaakt voor de instandhouding, onderhoud en eventuele restauratie van de FRAM'. Deze activiteiten vullen de reguliere werkzaamheden van de eigenaar van de FRAM aan. Zonder deze steun zou met name adequaat onderhoud niet mogelijk zijn.


---