RED BULL NEDERLAND B.V.

Opening Red Bull Creativity Contest energiek spektakel

PERSBERICHT

OPENING RED BULL CREATIVITY CONTEST ENERGIEK SPEKTAKEL

Amsterdam, 28 juni 2003 - De opening en prijstuitreiking van de Red Bull Creativity Contest in de Beurs van Berlage was een energiek spektakel. Hostess Bridget Maasland leidde ontknoping van de finale in, waarna juryleden Ans Markus, Onno Klein en Gerard Cornelisse de drie winnaars bekend maakten. Tevens reikten zij twee aanmoedigingsprijzen uit. De expositie was eerder die dag opengesteld voor het publiek en blijft tot en met 5 juli in Amsterdam staan.

Rond 16 uur stroomden de 300 creatievelingen die een werk hadden ingezonden binnen, veelal met familie en vrienden. Een entousiaste voiceover lokte hen naar het podium, waar BNN-presentatrice Bridget Maasland hen hartelijk welkom heette. De 22 genomineerden werden allen met een eigen filmpje op een groot scherm getoond, waarna er uiteindelijk 5 geselecteerden voor de prijzen overbleven. Dit vijftal werd aangekondigd door Red Bull Friends Erben Wennemars, Marianne Timmer, Dennis van der Geest en Tim Immers.

De jury liet de kunstenaars niet langer in spanning en sprak eindelijk de verlossende woorden uit! De eerste prijs kenden zij toe aan Bas den Herder. Unaniem waren zij het erover eens dat zijn werk 'Airquest' de beste inzending was. De runner-up was Karin Langeveld, die met haar 'Planet Red Bull' een fraai staaltje vakmanschap af had geleverd. De derde prijs ging naar Walter Koemig, die met zijn inzending 'E=RB2' veel bewondering oogstte. De twee aanmoedingsprijzen gaf de jury aan Christia Collischewski en Marlies Kempees. Laatstgenoemde vertegenwoordigde een groep kinderen, die tezamen een werk voor de Creativity Contest hadden gemaakt.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor een hapje en drankje. Uiteraard waren de winnaars erg blij met hun prijzen, al konden ze het nog niet helemaal bevatten. Voor de andere creatievelingen was het al een beloning op zich om hun inzending op een voetstuk te zien staan in de Beurs van Berlage. Al deze energieke werken zijn nog een week lang te bezichtigen. Voor openingstijden en verdere informatie, surf naar www.redbull.nl.

Noot aan de redactie,