Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland


---

Smit ook in Nijkerk te sterk voor de rest

Arjan Smit heeft zaterdag in Nijkerk weer een overwinning gestapeld op de zeven andere van dit seizoen. In de massasprint verwees de nationaal kampioen op weg én baan twee andere rappe sprinters, Roel van Hest uit Apeldoorn en Ingmar Berga uit Hoogeveen, naar de tweede en derde plaats.

"Dit is een moeilijk parcours om weg te komen," verklaarde Smit de talloze mislukte ontsnappingspogingen van zijn ploeggenoten Cédric Michaud en Erik Hulzebosch, die zich veel lieten zien, evenals onder meer de Vlamingen Jimmy Pierloot, Sven Depoorter en Sander Armée. "Zelfs de Nefitrijders konden niet ontsnappen," beaamde Ingmar Berga. "Daarom probeerde ik me maar zo rustig mogelijk te houden in het peloton voor een goede eindklassering. We zijn dit seizoen alle drie sterk, maar Smit steekt er bovenuit." Smit, Van Hest en Berga maken naar alle waarschijnlijkheid deel uit van de Nederlandse selectie voor het Europees kampioenschap, 27 juli t/m 4 augustus in het Italiaanse Padua. Komende dinsdag maakt de topsportcommissie van de Skatebond Nederland de selectie bekend.

B-rijders
Roy Boeve uit Kampen, die in het begin van het seizoen klaagde dat hij steeds tweede werd, won zijn derde wegwedstrijd in Nijkerk. Boeve was afgetekend de snelste in de pelotonsprint. Tweede werd Arnold Broekhuizen uit Oldebroek, derde Bob de Vries uit Haulerwijk. Het was een levendige wedstrijd met voortdurend ontsnappingspogingen, waarbij onder meer Jenita Hulzebosch-Smit, Bob de Vries, Durk Fabriek, Jochem Janssen, Durk Fabriek en Roy Boeve betrokken waren. Steeds kwam het peloton weer bij elkaar. Dat speelde sprinter Boeve in de kaart: "Als op mij wordt gegokt in de eindsprint, probeert onze ploeg de boel bij elkaar te houden." Jenita Hulzebosch gaf kort voor de finale op omdat ze achterstand was geraakt na een valpartij waarbij enkele rijders betrokken waren: "Op het podium kon ik toch niet meer komen, en ik wilde niet voor niets alle risico's nemen in de finale."

C-rijders
Bij de C-rijders won Frank Veltkamp uit Holten zijn eerste wedstrijd. Hij versloeg in de massasprint Harry Bisschop uit Rouveen (tweede) en Harrie Hulst uit Oldebroek (derde). Ondanks enkele ontsnappingspogingen bleef de grote groep tot in de finale gesloten. André Akkerman uit Staphorst, die vandaag vierde werd, leidt het klassement om de Appie Zomerbokaal. De eerste vrouw (D2-categorie) was Iris Prinsen uit Zeewolde op de 24e plek.

Veteranen
Piet Lagerweij uit Otterlo schreef bij de veteranen de massasprint op zijn naam, vóór René van der Meulen uit Kampen en Piet de Boer uit Jellum. Voor de 57-jarige De Boer, veelvoudig Nederlands kampioen uit het verleden, was het een tijdje geleden dat hij op het erepodium had gestaan. "Ik was er een paar keer dichtbij, dan is het mooi als het weer eens lukt." De wedstrijd kende diverse kopgroepjes, waarin onder meer Vlaming Jean-Luc Ostyn, Piet Lagerweij en Henk Lankhof actief waren, maar in de finale was het peloton bijeen.

Karin Verhoef, SBN

Meer info: klassementen en uitslagen

E-mail: info@skatebond.nl


---

Over de Univé competities

Univé Verzekeringen, hoofdsponsor van de Skatebond Nederland (SBN), heeft haar naam verbonden aan twee grote nationale skeelercompetities: de Univé Topcompetitie, bestaande uit vijf grote marathons op de weg en de Univé World on Wheels (WOW), bestaande uit zestien 'rondjes om de kerk'. Het 'rondje om de kerk', afgekeken van het wielercriterium, is de traditionele vorm waarin in Nederland skeelerwedstrijden worden georganiseerd. Deze wedstrijden worden al ruim vijftien jaar met groot succes georganiseerd vooral in Oost- en Noord-Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Purmerend en Westkapelle. Univé zorgt samen met de Skatebond Nederland voor animatie van het publiek rondom de WOW-wedstrijden. Ook wordt voorlichting gegeven over de skeelersport.


---

Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl


---



---

Skatebond Nederland
www.skatebond.nl