Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 12 juni 2003

INSPRAAK HERINRICHTING EN RIOOLVERVANGING
STRAAT HULST EN ELSBROEKPAD (GEDEELTELIJK)

Op 3 juli wordt er een inspraakavond gehouden over de herinrichting en de rioolvervanging van de straten Hulst en Elsbroekpad. De avond, die wordt voorgezeten door wethouder W.H.M. Maasakkers, wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Naar verwachting zullen de werkzaamheden aan de Hulst en het Elsbroekpad volgend jaar worden uitgevoerd. De herinrichtingsplannen liggen ter inzage van 13 juni tot en met 10 juli aanstaande.

De riolering in de Hulst en het Elsbroekpad is momenteel slecht en moet op korte termijn worden vervangen. Daarnaast moeten deze straten ingericht worden als 30 km/uur-gebied volgens de definitieve wegcategorisering. De rijbaan zal worden versmald van zes naar 5,5 meter en er zullen op diverse plaatsen verkeersremmende maatregelen worden getroffen. De route via Hulst is belangrijk voor de hulpdiensten. Het aantal verticale snelheidsremmende maatregelen op deze route zal daarom bij voorkeur niet worden uitgebreid.

Verder worden de huidige drempels/plateaus aangepast of verlegd. In aanvulling hierop worden op diverse plaatsen wegasverspringingen aangebracht. Bovendien worden lange rechte stukken weg onderbroken door bij kruisingen uitbuigingen te realiseren. In de straat Elsbroekpad wordt een drempel aangebracht. Het fietspad Elsbroekpad wordt aangelegd als solitaire fietsroute. Bij de kruising met de Hulst wordt een zodanige voorrangsregeling ingesteld dat fietsers op het fietspad voorrang krijgen op bestuurders op de kruisende weg Hulst.

UITVOERING
De uitvoering van de werkzaamheden is gepland in 2004. Dit is echter mede afhankelijk van de reconstructie van het Bogardeind. Als de procedure rondom deze reconstructie voorspoedig verloopt, krijgt deze waarschijnlijk voorrang en wordt de reconstructie van Hulst een jaar opgeschoven.

PLANNEN TER INZAGE
Van vrijdag 13 juni tot en met donderdag 10 juli aanstaande liggen de reconstructieplannen ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis. Iedereen kan hierover mondeling of schriftelijke zijn zienswijzen naar voren brengen.

AANMELDEN
Wilt u bij de inspraakavond aanwezig zijn? Meld u zich dan vooraf aan bij de receptie van het gemeentehuis, telefoon 2893893.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Wouters van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 2893996.