Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie

PERS-UITNODIGING

NIGZ presenteert op 3 juli a.s. gloednieuwe campagne alcoholmatiging voor jongeren

Het NIGZ nodigt u in het kader van de campagne DRANK maakt meer kapot dan je lief is uit voor het bijwonen van de feestelijke opening van de nieuwe jongerencampagne op 3 juli a.s. om 14:00 uur in Discotheek Brothers te Bunnik. Radio 538 deejay Barry Paf presenteert de opening. Daarin worden onder andere de nieuwe massamediale campagne gepresenteerd, wordt het nieuwe voorlichtersteam aan u voorgesteld, worden een speciale cd-single en videoclip gelanceerd en zal het campagneteam de nieuwste onderzoeksgegevens presenteren over jeugd en alcohol.

Nieuwe thematiek

De jongerencampagne is geheel vernieuwd met verfrissende concepten. Vanzelfsprekend verklappen we daarover nu nog niets: de televisiespot, radiospot, posters en materialen worden op 3 juli voor het eerst getoond.

Kiss Ya Brain Goodbye
Rapper MSheep componeerde speciaal voor deze nieuwe campagne een pop/rapsong met de titel Kiss Ya Brain Goodbye. Tijdens de opening van de campagne worden de Cd-single en de bijbehorende clip gepresenteerd. Voor uitzending bruikbare kopieën worden ter beschikking gesteld aan vertegenwoordigers van RTV-popprogramma's. MSheep geeft in scherpe bewoordingen zijn geheel eigen kijk op overmatig drinkende jongeren.

Nieuwe onderzoeksgegevens
Het NIGZ presenteert tijdens de opening de nieuwste cijfers over alcohol en jongeren. Hoe is het met de kennis over alcohol gesteld bij de jonge bezoekers van popfestivals, en wat zijn de nieuwste inzichten over het ontstaan en de gevolgen van overmatig alcoholgebruik?

Jonge alcoholvoorlichters
Ook dit jaar zullen weer mobiele promotieteams met getrainde jonge voorlichters ('peers') met vakantievierende jongeren aan de Nederlandse kust praten over de risico's van overmatig alcoholgebruik. Het volledige promotieteam van 30 jonge peers zal zich tijdens de opening aan u presenteren en u krijgt ter plaatse de mogelijkheid om afspraken te maken over een dagje mee voorlichten.

Afterparty
Na de opening vindt een afterparty plaats waarin u gelegenheid wordt geboden interviews te doen met de campagneleiders en de 'peers'. Voor deze gelegenheid introduceren wij bij u een geheel nieuw soort mixdrankjes.

Lokatie en tijden
De opening van de jongerencampagne 2003 vindt op donderdag 3 juli om 14.00 uur plaats in de discotheek Brothers die in 2002 de Nightlife Award voor beste discotheek van Nederland heeft gewonnen: De discotheek is gevestigd op Schoudermantel 52 te Bunnik, tel. (030) 6570030. Barry Paf, deejay bij radio 538 is de presentator.

Meer informatie
Voor meer informatie en/of aanmelding voor deze opening:
Martijn Planken, coördinator jongerencampagne, mplanken@nigz.nl, 0348 - 439 867.

NB: Als u op de opening aanwezig bent, hebt u de primeur van alle bovenstaande gegevens. U ontvangt tijdens de opening ook een persmap met het persbericht over de campagne, de nieuwe campagnematerialen en de nieuwste onderzoeksgegevens. Het persbericht wordt pas op 4 juli verstuurd, zodat u een gegarandeerde voorsprong hebt op andere nieuwsmedia.