Ingezonden persbericht

Persuitnodiging.

Met trots nodigt de Kunstkerk Dordrecht u uit voor een bijzondere eindexamenpresentatie van de studenten Vrije Vormgeving van het Sandberg Instituut uit Amsterdam. Met trots, omdat deze vormgevers juist de Kunstkerk in Hofkwartier Dordrecht hebben uitgekozen als plaats waar ze zich willen presenteren aan hun en onze relaties.
De bijzondere opzet van de Kunstkerk, die creatief talent op het gebied van geschiedenis, wetenschap en kunsten een podium en ontplooiingskansen geeft, de bijzondere sfeer van de kerk en de samenwerking met Galerie Intermezzo maken dat de talentvolle vormgevers juist in Dordrecht hun werk willen tonen.

Op 3 juli om 19.30 uur bent u van harte welkom bij de lezing 'Hoe*.?' Studenten van het Sandberg Instituut presenteren hun werk en hebben verschillende sprekers uitgenodigd, onder andere de directeur van The International Butler Academy.

Uiteraard nodigen wij u ook van harte uit de tentoonstelling te gaan bekijken. Die is van 1-6 juli te zien, het is zeker een bezoekje waard.

Hieronder in de tekst vindt u het persbericht om in uw krant te plaatsen.

Ik hoop u 3 juli te kunnen verwelkomen,

Vriendelijke groeten,

Lenneke Veldhoen
06 51632798
Persbericht:

Kunstkerk Dordrecht
Museumstraat 65
Tegenover het Dordrechts Museum

Persbericht

Expositie en lezing Sandberg Instituut in de Kunstkerk.

Van 1 tot en met 6 juli presenteren studenten van het Sandberg Instituut uit Amsterdam hun eindexamen werk in de Kunstkerk. De Kunstkerk is bijzonder trots dat deze vormgevers de Kunstkerk in Hofkwartier Dordrecht hebben uitgekozen als plaats waar ze zich willen presenteren. De Kunstkerk geeft creatief talent op het gebied van geschiedenis, wetenschap en kunsten een podium en ontplooiingskansen.

'Van het Klooster naar de Kerk'
Expositie van studenten Vrije Vormgeving van het Sandberg Instituut. De Kunstkerk is geopend van 1 * 5 juli van 12-17 uur, tijdens de boekenmarkt 6 juli van 10-17 uur.

Uli Rapp ( produktvormgeving ) is geïnspireerd door alledaagse produkten. De produkten hebben een sterke relatie met het verleden. Zo gebruikt ze bijv. een zestiende eeuws kantpatroon als versiering en historisch referentiepunt op t-shirts en plasticlepels.

Caroline Bärtling ( sieraad- en produktvormgeving ) brengt in haar werk oude en misschien vergeten ideeën, voorwerpen en waarden in een nieuwe vorm. Op deze manier vertellen haar producten iets over hun plek in onze huidige maatschappij.
Haar nieuwe project 'Patchworkfamilie' is een strategiespel voor het leven. Hierin laat ze een feestelijk gedekte zondagstafel als slagveld voor familiaire relaties zien.

Julia Keyte ( vormgeving, achtergrond in sieraadontwerp ) ziet gebruiksvoorwerpen als dingen waar we op vertrouwen om ons leven beter en eenvoudiger te maken. De gebruiksvoorwerpen die ons het meest nabij staan worden onzichtbaar onder een sluier van vertrouwdheid. Lepels bijvoorbeeld zijn van oudsher gereedschappen die ons helpen bij de noodzakelijke handelingen van het eten. Ze zijn één stap verwijderd van kommen en bekers, en ze hebben een unieke verhouding tot de hand en de mond. Lepels worden pas echt interessant als ze zijn aangepast aan verschillende doelen,
bijv. voeden, schenken of het beetpakken van bepaalde soorten voedsel. De objecten in de tentoonstelling zijn een reactie op dit soort gebruiksvoorwerpen.

Hilde Sinke ( textiel- en produktvormgeving ) speelt met verwachtingspatronen. In haar nieuwe werk 'keukengeheimen' bewerkt ze vertrouwde voorwerpen en verdraait zo de werkelijkheid. De kracht, maar ook kwetsbaarheid van de vrouwelijke schoonheid zijn terugkerende thema's in haar werk. Dit is o.a. te zien in haar ontwerp 'Habibti' (=lieveling ) een lappenpop in de vorm van een gehoofddoekte vrouw.

Op 3 juli om 19.30 uur presenteren de studenten hun werk tijdens de lezing 'Hoe*'.
Verschillende sprekers, onder andere de directeur van The International Butler Academy gaan di
eper op het 'hoe' van alledaagse zaken in. Zo
wordt er uitgelegd hoe je asperges eet en een fietsbel repareert. De deur is open om 19.30 en om 20.00 begint de lezing.

De Kunstkerk is geopend van 1 * 5 juli van 12-17 uur, tijdens de boekenmarkt 6 juli van 10-17 uur.