Korps: Flevoland, plaats: Almere 1-07-2003 Installatie Toezichthouders Stichting Veiligheidszorg Stichting Veiligheidszorg Almere

Op donderdag 3 juli 2003 wordt een nieuwe groep van 12 toezichthouders geïnstalleerd bij Stichting Veiligheidszorg Almere. Deze groep heeft de opleiding toezichthouder met goed gevolg afgesloten en wordt toegevoegd aan het huidige team van toezichthouders dat al bij de Stichting werkt.

Stichting Veiligheidszorg Almere werkt nauw samen met de gemeente en de politie op het gebied van toezicht in het publieke domein. De toezichthouders surveilleren door het centrum van Almere en zijn het eerste aanspreekpunt voor burgers. Zij verschaffen informatie, verlenen eerste hulp en ondernemen actie bij geluidsoverlast en zwerfvuil. Daarnaast hebben de toezichthouders ondersteunende taken bij evenementen en het bewaken van openbare gebouwen en parkeerplaatsen. Zij zijn de zogenaamde ogen en oren op straat van de gemeente en de politie.

De nieuwe lichting toezichthouders heeft een opleidingstraject van 4 maanden achter de rug waarin zowel theoretische als praktische zaken aan de orde zijn gekomen. In de opleiding is o.a. aandacht geschonken aan rechts- en wetskennis, EHBO en communicatie.

De installatie van de nieuwe toezichthouders vindt plaats op 3 juli a.s. van 15.30 tot 16.30 uur in het Districtsbureau van Politie in Almere Stad. De toezichthouders ontvangen hun diploma uit handen van de docent J. Hielkema en worden officieel geïnstalleerd door loco-burgemees-ter F. Huis. Na afloop van het officiële gedeelte wordt er een drankje en een hapje geserveerd.