Korps: Friesland, plaats: Fryslân 3-07-2003
Politieberichten 2/7 (13.00 uur ) t/m 3/7 (07.00 uur)

Harlingen: aanrijding met drank in het spel
Woensdag om 12.50 uur botsten twee personenwagens met de spiegels tegen elkaar op de Industrieweg. Een 33-jarige automobilist uit Hoogeveen ging er in eerste instantie vandoor, maar werd door de tegenligger, een 40-jarige inwoner van Dongjum, achterhaald. De inwoner van Hoogeveen bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 595 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Hijum: inbraak auto
Tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Lege Hearewei. De deur aan de bijrijderkant was geforceerd. Gestolen werd een autoradio. De totale schade bedraagt bijna 700 euro. Aangifte is gedaan door een 28-jarige inwoonster van Hijum.

Drachten: aanhouding na belediging
Woensdag om 14.15 uur reed een politiewagen over de Kaden. Een 40-jarige inwoner van Gorredijk vond het nodig het bekende middelvingergebaar richting de politiemensen te maken. Hierop is de man aangehouden. Met een Kort-om van 220 euro mocht hij even later het bureau weer verlaten.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden, belediging niet geaccepteerd Woensdag kreeg de politie een melding dat twee stadswachten achter een 44-jarige winkeldief uit Leeuwarden aanzaten. Hij had zojuist een paar schoenen gestolen bij een winkel op de Nieuwestad. Toen de politie hem in het oog kreeg, reageerde hij agressief. Hierop is de man geboeid en overgebracht naar het bureau. Een familielid van de verdachte, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, beledigde daarop de politie. Ook deze man is aangehouden. Namens de winkel is aangifte gedaan door een 23-jarige inwoner van Leeuwarden.

Nijega: snelheid, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 15.45 reed een 29-jarige automobilist uit Drachten met 169 km per uur over de Rijksweg N31 bij Nijega. Ter plaatse is 100 km per uur toegestaan, een overschrijding derhalve van 69 km per uur. Hierop is van de verdachte het rijbewijs ingevorderd.

Sneek: agressieve man gepepperd
Woensdag om 16.00 uur bevond zich een 32-jarige inwoner van Sneek in de Pier Heemstrastraat. De man maakte een verwarde indruk. Terwijl de GGD zich over de man ontfermde, bleek dat hij simuleerde. Op een gegeven moment schopt de man een broeder van de ambulance en maakt karatebewegingen richting de politie. Van de man was bekend dat hij besmet is met Hepatitus B. De man werd gewaarschuwd op afstand te blijven. Hieraan voldoet hij diverse keren niet. Hierop is pepperspray ingezet. Daarna werd de man geboeid en verzorgd. Gezien de psychische situatie is besloten de man niet te vervolgen.

Drachten: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 20.15 uur reed een 21-jarige inwoner van Drachtstercompagnie met zijn personenauto over Ureterpvallaat. Hij reed te snel een scherpe bocht van de weg in en verloor in deze bocht de macht over het stuur. Hij botste hierop tegen een personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 24-jarige inwoner van Ureterp. Een bij de Ureterper in de auto zittende vrouw, een 21-jarige inwoonster van Siegerswoude, liep een gecompliceerde onderarmbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De beide auto`s liepen aanzienlijke schade op.

Sneek: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.25 uur werd op de Dr. Boumaweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 52-jarige inwoner van Hoornsterzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 255 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Harlingen: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.30 uur werd op de Kleine Ossenmarkt een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 45-jarige inwoner van Harlingen, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 295 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 2 uren.

Zwaagwesteinde: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.35 uur werd op de Rozenlaan een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 26-jarige inwoner van Westergeest, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 420 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 01.50 uur werd op de Nieuweweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Grou, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 440 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 4 uren.

Gorredijk: reanimatie
Donderdag omstreeks 00.10 uur kwam er een melding binnen dat in een woning aan de Compagnonsstrjitte een vrouw getroffen zou zijn door een hartaanval. In de woning de 55-jarige bewoonster aangetroffen, die niet meer aanspreekbaar was. Samen met het ambulancepersoneel direct begonnen met reanimeren en na ongeveer 20 minuten kreeg de vrouw weer hartslag. Zij werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen en is aldaar opgenomen op de afdeling IC.

Joure: brand woning
Donderdag omstreeks 01.15 uur brak brand uit in een woning aan de Slachtedijk. De 82-jarige bewoner was wakker geworden van een rooklucht en had daarop de woning verlaten en zijn buren wakker gemaakt, die daarop de brandweer waarschuwden. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er sprake van een uitslaande brand. De brandweer Joure kreeg bij de bestrijding van de brand assistentie van de brandweer Langweer. Omstreeks 03.10 uur kon het sein "Brand meester" worden gegeven. De oorzaak van de brand is niet bekend. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning brandde uit. De woning van de buren liep rook- en waterschade op.

Leeuwarden: aantreffen gestolen auto
Donderdag omstreeks 02.00 uur werd door een patrouille op de Groningerstraatweg een personenauto aangetroffen waarvan de contactdraden waren doorverbonden. De auto, een Citroen, kleur rood, bleek kort daarvoor gestolen te zijn bij een garagebedrijf aan de Poolsterweg. De eigenaar werd ingelicht en deze moet nog aangifte komen doen. De auto werd overgebracht naar het bureau. Een onderzoek in de omgeving leverde geen resultaat op.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844