Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Berichten Apeldoorn 3 juli 2003

Een 22-jarige Apeldoornse zag gisteren omstreeks 17.10 uur bij het achteruitrijden met haar auto op de Parelvisserstraat twee op straat stilstaande fietsers over het hoofd. Beide vrouwen (23-33 jaar) stonden te praten en de automobiliste reed tegen het achterwiel van een van de fietsen. Hierdoor viel de fiets tegen de oudste vrouw. Het tweetal werd zo kwaad, dat er een deuk in het portier werd geschopt. En passant werd de autobestuurster een vinger in haar oog gestoken. De gealarmeerde politie maakt tegen beide vrouwen proces-verbaal op. De aanrijding wordt natuurlijk ook geregeld en hierbij liep de fiets van de 23-jarige een slag in het achterwiel op.

De Apeldoornse politie houdt met enige regelmaat snelheidscontroles, roodlichtcontroles en ook alcoholcontroles, dit alles om het aantal slachtoffers in het verkeer terug te dringen. Gisterenavond werden er op vier locaties dergelijke controles uitgevoerd. Van 136 gecontroleerde automobilisten had niemand gedronken. De controles vonden plaats op de Prins Willem Alexanderlaan, de Lange Amerikaweg, de Arnhemseweg en de Laan van de Maten.
Even voor 02.00 uur werd er wel een automobilist met alcohol op aangetroffen. De 26-jarige Apeldoorner werd rijdend in z'n auto gecontroleerd op de Molenstraat en bij de ademanalyse op het politiebureau bleek zijn promillage 1.2 te zijn. Hij heeft een bekeuring en een rijverbod gekregen.

Einde berichten

Anton de Ronde, 055 - 5482050