Gemeente Leeuwarden



Collegebesluiten van 1 juli 2003

Collegebesluiten van 1 juli 2003

Subsidie Stichting Improvisatie

De Stichting Improvisatie Leeuwarden ontvangt een subsidie van 3.176 voor de organisatie van activiteiten op het gebied van geïmproviseerde muziek in 2003.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Restauratiesubsidies

Recentelijk heeft de gemeenteraad het nieuwe, geactualiseerde Gemeentelijk restauratieuitvoeringsprogramma 2003 tot en met 2009 van de restauraties van rijksmonumenten op gemeentelijk grondgebied vastgesteld. De volgende subsidieverzoeken voor restauraties worden doorgestuurd naar de Rijksdienst voor de Monumentenzorg met het verzoek subsidiebeschikkingen af te geven:
* Het Marcelis Goverts-gasthuis aan de Noordersingel;
* De plafondschilderingen in de burgemeesterskamer van het Stadhuis;
* Meerwerk van het orgelherstel in de Waalse Kerk.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Subsidieverlening Gehandicaptenbelangen Leeuwarden

De Vereniging Gehandicaptenbelangen krijgt voor 2003 een subsidie van 8.300 voor de facilitering van diverse activiteiten op het gebied van cliëntenparticipatie. De Vereniging Gehandicaptenbelangen Leeuwarden behartigt de cliëntenparticipatie ten aanzien van het gemeentelijk gehandicaptenbeleid.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Aanpassing arbeidsvoorwaardenregeling

Het college van b. en w. heeft besloten om de arbeidsvoorwaardenregeling aan te passen aan de Wet Dualisering Gemeentebestuur. De wet maakt een duidelijk onderscheid in de verantwoordelijkheidsverdeling tussen raad en college. Daardoor moet het CAR/UWO worden aangepast :

* Het college is het bevoegd gezag binnen de gemeente voor de medewerkers;

* De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor de griffier en de griffiemedewerkers.

De lokale rechtspositieregelingen zijn van toepassing op het griffiepersoneel, dat ook vertegenwoordigd zal worden door de ondernemingsraad.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Compensatiegelden voor Mercurius

Het kabinet heeft in de Voorjaarsnota 2002 vastgelegd dat er jaarlijks structureel 1,9 miljoen euro extra wordt toegevoegd aan het Gemeentefonds als compensatie voor het wegvallen van de omroepbijdrage voor de lokale omroep. Het college van b. en w. heeft besloten de extra compensatiegelden van 13.000 met terugwerkende kracht vanaf 2002 structureel aan te wenden voor Mercurius. De bijdrage valt buiten de reguliere subsidie voor lokale omroep Mercurius. De achterstallige compensatiegelden omroepbijdragen 2002 en compensatiegelden omroepbijdragen dienen door Mercurius ingezet te worden op de financiële gevolgen van de bezuinigingsmaatregelen op de ID en WIW maatregelen.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Eindfinanciering Warme Winternacht 2002/2003

Het college van b. en w. heeft besloten 6.367,88 extra beschikbaar te stellen voor de eindfinanciering van de manifestatie Warme Winternacht 2002/2003. Door stopzetting van de sponsorbijdrage van de politie en door kostenstijgingen heeft de Warme Winternacht 71.500 euro gekost, met als gevolg een tekort van bijna 64.000 euro. Verder heeft het college besloten onderzoek te laten doen naar kosten en de wijze van financiering van soortgelijke feesten in omliggende gemeente, zodat in het najaar een opzet met een meer sluitende begroting wordt gepresenteerd.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Aanpassing procedure bestemmingsplan

Het college van b. en w. heeft besloten een nieuwe procedure voor conserverende plannen vast te stellen, omdat de gemeenteraad voorafgaande aan een bestemmingsplan een hoorzitting in de wijken wil organiseren. Daarmee wordt de tijdsperiode die leidt tot een bestemmingsplan ook verlengd.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Sluiting zwembad Kalverdijkje

Zwembad Kalverdijkje wordt per 1 november 2003 gesloten, zo heeft het college van b. en w. besloten. De technische toestand van het zwembad laat niet toe dat het zwembad in de winterperiode open blijft. Verder wordt het startdocument Nieuw Zwembad Kalverdijkje vastgesteld. Er wordt een voorbereidingskrediet van 250.000 euro beschikbaar gesteld voor de realisatie van een nieuw (vervangend) zwembad met 25 meterbad en doelgroepenbad. Naar verwachting is dit zwembad in 2007 gereed. Burgemeester en wethouders zullen in september maatregelen presenteren om het gemis aan zwemwater op te vangen.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Zomersafari in Vrijheidswijk

De Zomersafari in de Vrijheidswijk krijgt een bijdrage van 5.000 zo heeft het college van b. en w. besloten. De zomersafari wordt de gehele maand juli gehouden. De bijdrage wordt beschikbaar gesteld in het kader van Bewoners aan zet in de Noordrand. Dit wijkprogramma wil de leefbaarheid en veiligheid in de Vrijheidswijk en Bilgaard bevorderen.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Subsidie voor Stichting Westerkerk

Het college van b. en w. heeft besloten 217.200 subsidie te verlenen aan de stichting Westerkerk voor activiteiten van Theater Romein in 2003.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Vaststellen straatnamen

Het college van b. en w. heeft besloten aan een fietspad in Zuiderburen de naam Pylkwiersterpaad toe te kennen. De straatnaam Nije Werpsterdyk in Wirdum wordt geactualiseerd.

Collegebesluit van 1 juli 2003-06-30

Opsporing sociale zekerheidsfrause

Het college van b. en w. spreekt het voornemen uit om een nieuw samenwerkingsverband op te richten op het gebied van opsporing van sociale zekerheidsfraude met ingang van 1 januari 2004. De gemeente Leeuwarden is aangewezen als trekker om te komen tot één Fries samenwerkingsverband. De gemeente Leeuwarden zal ook de subsidie aanvragen bij het rijk voor het opstellen van een projectplan. Op basis van dit plan vindt in dit najaar een besluit plaats over de consequenties van deelname aan het samenwerkingsverband.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Museumhaven

Het college van b. en w. heeft besloten het aanwijzingsbesluit ligplaatsen, kaden en wallen 2003 vast te stellen. Daarbij wordt de locatie van de museumhaven aan de Nieuweweg en de Willemskade NZ definitief vastgelegd. Een stichting gaat, na oprichting, deze museumhaven exploiteren. Voor de schepen die nu nog aan de Willemskade NZ liggen, gaat een uitsterfconstructie gelden. Als vervangende ligplaatsen wordt een gedeelte van de Snekertrekweg en de Harlingertrekweg aangewezen. De vergunninghouders van schepen aan de Willemskade NZ krijgen urgentie op de wachtlijst voor bewoonde voormalige binnenvaartschepen.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Subsidie voor Stichting Het Podium

Stichting Het Podium krijgt voor 2003 36.378 subsidie voor popprogrammering in Muziekcentrum Schaaf. De Stichting gaat een breed aanbod van popconcerten aanbieden.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Professionele ondersteuning voor jongerenadviesraad

Het college geeft een éénmalig subsidie van 36.000 voor ondersteuning van de jongerenadviesraad. De gunning voor deze ondersteuning wordt aan SWL verleend. Een deel van het geld kan de jongerenadviesraad besteden aan profilering van haar raad.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Subsidie vrijwilligersteunpunt

De subsidie voor het vrijwilligersteunpunt voor 2002 wordt definitief vastgesteld op
66.500.

Collegebesluit van 1 juli 2003

Subsidies voor sportevenementen

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om éénmalige financiële middelen beschikbaar te stellen voor de volgende sportevenementen in 2003:

* Stichting Beachvolleybal: subsidie van 3.400,00;
* Stichting Promotie Leeuwarden: subsidie van 500,00;
* Het organisatiecomité van de Windmill Cup: subsidie van 11.345,00;
* De Koninklijke Nederlandse Schaakbond: subsidie van 11.345,00;
* Het Bestuur van SCI Indoor Friesland krijgt 20.000 voor de organisatie van Indoor Friesland en . 16.345 additionele subsidie voor modernisering van de pistebodem.

Collegebesluit van 1 juli 2003