Persberichten - 02/07/2003

Punch tekent Letter of Intent met Esko-Graphics voor de overname van het Digital Printing Products Department

Punch International kondigde vandaag aan dat het een letter of intent heeft getekend met Esko-Graphics om het Digital Printing Department van de firma te verwerven. In de komende dagen start Punch met een due dilligence onderzoek. Het Digital Printing Department van Esko-Graphics is gevestigd in Gent en groepeert alle digitale front-end activiteiten voor digitaal kleurendrukken. De overname omvat ca. 15 werknemers, intellectual property en een reeks contracten voor ontwikkelingsprojecten, service en de levering van reserve onderdelen.

Historische relatie met Xeikon Esko-Graphics (het resultaat van de samenvoeging van Barco Graphics en Purup-Eskofot) is reeds een leverancier van front-ends voor Xeikon. Xeikon maakt deel uitvan de Punch groep. Van bij de eerste start van Xeikon in 1993 ontwikkelde het toenmalige Barco Graphics de PrintStreamer Digitale Front-End voor Xeikon digitale kleurenpersen om grote volumes digitale data met hoge snelheid te verwerken. Tot op vandaag levert en ondersteunt Esko-Graphics de krachtige op PrintStreamer gebaseerde Xeikon eXpert Digitale Front-Ends.

Integratie
Punch heeft de intentie om het Esko-Graphics Digital Printing Products Department te integreren met de Xeikon Front-End groep. Op deze manier zal Punch s werelds grootste front-end groep voor productie digitaal kleurendrukken opzetten. Vandaag zet Xeikon reeds de standaarden inzake krachtige variabele data druk, superieure kwaliteit en productiviteit in de digitale druk industrie. Dankzij de toevoeging van Esko-Graphics expertise, zal een snellere groei van de Punch digitale front-end activiteiten mogelijk zijn, ook los van de Xeikon drukpersen.

Over Punch International Punch International, opgericht in 1982, is een Belgische industriële groep die actief is in de elektronica industrie. De voorbije jaren heeft Punch de evolutie doorgemaakt van een producent van elektronische componenten tot een bedrijf waarbinnen technologie en onderzoek en ontwikkeling een vooraanstaande plaats innemen. Punch spitst zich toe op het aanleveren van totaaloplossingen. Enerzijds opereert Punch als onderaannemer met op maat gesneden dienstverlening voor de televisie-industrie, en voor bedrijven actief in de consumentenelektronica en gespecialiseerde communicatietechnologie. Anderzijds levert Punch totale systemen, service en verbruiksgoederen aan industriële eindklanten in de grafische industrie. Punch streeft ernaar om met totale oplossingen tegemoet te komen aan de klantenvereisten op gebied van kwaliteit, kosten, levering en dienstverlening. Haar missie daarbij is: "the art of making our customers' life easy". Punch stelt wereldwijd ca. 3000 mensen te werk in 22 productie-eenheden, gespreid over Europa, Azië en Amerika. In 2002 realiseerde Punch een omzet van EUR 172 miljoen, en een interne groei van 15,7 %. Punch International staat sedert 1999 genoteerd op de beurs van Brussel, nu Euronext, en maakt er deel uit van de NextPrime index.

Over Xeikon International Xeikon International, met hoofdkwartier in Lier, België, ontwikkelt, produceert en verkoopt hoge kwaliteit digitale kleurendruksystemen. Xeikon is een wereldleider in de productie en verkoop van digitale printsystemen voor een brede waaier aan industriële en commerciële druktoepassingen zoals bvb commercieel drukwerk, variabel printen, verpakkingen & labels, markten voor speciale toepassingen... Deze systemen en hun consumables zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de vereisten van de wereldwijde printmarkt, en dit wat betreft kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid, kost en variabele inhoud.

Over Esko-Graphics
Esko-Graphics is een wereldleider op het gebied van systemen voor digitale druk-voorbereiding voor handelsdrukkerijen en de verpakkingsindustrie. Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van het Vlaamse Barco Graphics en het Deense Purup-Eskofot, begin 2002.

Het hoofdkantoor van Esko-Graphics is gevestigd in Gent, België, en het bedrijf heeft verder productie- en ontwikkelingsfaciliteiten in Denemarken, België, Noorwegen, Duitsland, de Verenigde Staten en Tsjechië. Esko-Graphics heeft verkoops- en service teams in een aantal landen in Europa, Zuid-Amerika en Azië, alsook in de Verenigde Staten en in Japan. De producten worden ook via een wereldwijd netwerk van dealers en partners gedistribueerd. De groep stelt 1.100 mensen tewerk.

Bron: Punch International Provider: Euronext Brussels