Ingezonden persbericht

3 juli 2003

Grootste Benelux advocatenkantoor investeert in iManage systeem voor alle medewerkers

~ NautaDutilh investeert in content management technologie voor samenwerking van iManage ~

Het grootste onafhankelijke advocatenkantoor in de Benelux, NautaDutilh gaat samen met iManage en haar premier partner ResSoft, in haar hele organisatie iManage Worksite implementeren.

NautaDutilh introduceert een zaakgerelateerde aanpak die de samenwerking tussen klantgerichte professionals, gemeenschappen, praktijkgroepen en kantoren moet verbeteren. Met iManage WorkSite krijgen advocaten van waar dan ook ter wereld toegang tot alle elektronische bestanden die gerelateerd zijn aan een bepaalde zaak, waar dan ook in het bedrijf. Hierdoor kan het bedrijf een efficiënte en naadloze service bieden aan klanten en prospects, de klanttevredenheid vergroten en de interne efficiëntie verbeteren.

Het project zal een fundamentele verandering in de bedrijfsbrede werkprocessen teweeg brengen en heeft de volledige ondersteuning van de raad van bestuur.

De firma is, na succesvolle proeven, van plan om in de komende maanden de iManage document management technologie wereldwijd uit te rollen. NautaDutilh kocht haar licenties, integratie, implementatie en ondersteuning van ResSoft en gaat met H2W Partners in zee voor de levering van project management diensten.

NautaDutilh koos voor iManage nadat het een ontmoeting had gehad met het management van het bedrijf, verschillende positieve referenties van iManage klanten in de juridische sector wereldwijd had ontvangen en een positieve pilot met de software had gedraaid.

"De grotere advocatenkantoren hebben vaak moeite met het presenteren van een uniforme interne interface. Dit resulteert in tijdverspilling en inefficiëntie omdat het voor advocaten soms onmogelijk is om snel belangrijke informatie die aan individuele zaken gerelateerd is, te vinden. We verwachten dat WorkSite de efficiëntie zal verbeteren doordat het de advocaten in staat stelt zich te focussen op het bedienen van onze klanten," zei Joan van Marwijk Kooy, chairman of the board bij NautaDutilh.

"Mensen vinden het vaak lastig om informatie te vinden omdat deze opgesloten zit in iemand s e-mail of op is opgeslagen op een file server waar ze niet bij kunnen. iManage lost zulke problemen op met één geïntegreerde oplossing waar al het aan individuele zaken gerelateerde papierwerk en de correspondentie in een veilige omgeving opgeslagen zijn. Proefdeelnemers omarmden de technologie vrijwel direct, zodra ze zagen hoeveel eenvoudiger het was om er informatie mee te achterhalen," zei Jeannette Wiers, knowledge officer bij NautaDutilh.

"Tegelijkertijd beseffen we dat de software weliswaar een nuttige tool is, maar dat het alleen kan werken als de werknemers het op de goede manier gebruiken. iManage wordt snel door gebruikers geaccepteerd omdat het zo eenvoudig te gebruiken is," vervolgde Wiers.

"iManage wordt al gezien als marktleider in de juridische markt in het Verenigd Koninkrijk en de VS, en deze overeenkomst betekent dat het bedrijf in continentaal Europa snel eenzelfde belangrijke omvang bereikt. Het is veelbelovend om te zien dat deze nieuwe klant, zoals vele andere, op basis van referenties van bestaande iManage klanten is verworven," zei Patrick Baudouin, vice-president EMEA bij iManage.

Voor verdere informatie over iManage, kunt u de LEWIS Virtual Press Room bezoeken op http://www.lewisvpr.com/clients/imanage.html

(493 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over iManage Inc.

iManage, Inc. met hoofdkantoor in Foster City, Californië, is marktleider in collaborative content management software die bedrijven in staat stelt om belangrijke bedrijfscontent te verwerken en in de hele organisatie uit te wisselen. iManage WorkSite biedt document management, collaboration, workflow en kennismanagement, allemaal via een geïntegreerde portal in één enkele geïntegreerde internetoplossing. De oplossing zorgt voor aanzienlijke verbeteringen in de communicatie en de efficiëntie van processen en een snellere reactietijd en ROI. Meer dan 600.000 professionals in 1.300 bedrijven hebben de iManage WorkSite in gebruik.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op http://www.imanage.com

Over ResSoft

ResSoft is een IT systeemintegrator en software-ontwikkelaar gespecialiseerd in het leveren van systemen die de efficiëntie, effectiviteit en winstgevendheid van kenniswerkers in een groot aantal sectoren verbeteren. Met kantoren in Londen, Hampshire en Amsterdam is het bedrijf actief in het Verenigd Koninkrijk en Noord Europa.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op http://www.ressoft.co.uk

Over NautaDutilh

NautaDutilh is met haar hoofdkantoor in Amsterdam, en kantoren in Brussel, Luxemburg en Rotterdam één van de grootste advocatenkantoren van het Europese continent. NautaDutilh heeft ervoor gekozen om onafhankelijk te blijven en heeft nauwe, maar geen exclusieve, partnerovereenkomsten met andere marktleidende of specialistische advocatenkantoren in alle belangrijke gebieden ter wereld, voornamelijk in de VS en het Verenigd Koninkrijk. De kantoren in Londen en New York (die enkel Belgisch en Nederlands recht uitoefenen) spelen een belangrijke rol bij het uitbreiden en ondersteunen van de kernpraktijken. NautaDutilh s core business is het bedrijfs-, bancair-, financieel- en belastingrecht, maar de firma voert een brede commerciële praktijk met een groot aantal departementen en specialistengroepen. Haar uitgebreide kennis is onderkend door de European Legal 500 en Chambers Global, die het bedrijf aanbevelen op alle categorieën in Nederland en op acht categorieën in België. NautaDutilh heeft ongeveer 500 advocaten, burgerrechtnotarissen en belastingadviseurs in dienst, waarvan vele internationaal erkende experts zijn.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op http://www.nautadutilh.nl

Over H2W Partners

H2W Partners, opgericht in 1998, is een toonaangevend bedrijf in project- en interimmanagement voor de Nederlandse gezondheidszorg. De core business is het verbeteren van de workflow en de toegang tot informatie met behulp van nieuwe ICT oplossingen. Eindgebruikers worden van meet af aan betrokken bij een project, zodat hun betrokkenheid en enthousiasme, en hierdoor de kans op succes, sterk worden vergroot. H2W Partners heeft een uitstekende geschiedenis van geslaagde projecten en daardoor tevreden klanten. Hun mission statement is eenvoudigweg Be Good .

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op http://www.h2w.nl

Trademark Notice: iManage, the iManage logo, WorkTeam, WorkDocs, and WorkPortal are registered trademarks of iManage, Inc. iManage WorkSite, iManage WorkKnowledge, iManage MailSite, DeskSite and WorkRoute are trademarks of iManage, Inc.

Voor fotografie, een interview of andere informatie, kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications)
Tel: 040 235 46 00Fax: 040 235 46 01

E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor verkoopinformatie, kunt u contact opnemen met Sharon Forder bij iManage
Tel: +44 (0) 1483 549 040

Email: sforder@imanage.comhttp://www.imanage.com

LEWIS Communications BV

Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28

5582 HA Waalre

Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00

fax: +31 (0)40 235 46 01

web: http://www.lewispr.com

e-mail: persinfo@lewispr.com