---
EMC en BMC Software vormen wereldwijd strategisch software partnership

---
BMC Software gaat EMC's ControlCenter Software verkopen;

EMC verwerft rechten BMC Softwares PATROL Storage Manager

Schiphol-Rijk, 03/07/2003

Voortvloeiend uit de gemeenschappelijke doelstelling om grote klanten bedrijfsomvattende datamanagement functionaliteit te bieden, gaan EMC en BMC Software een wereldwijde overeenkomst op het gebied van verkoop, marketing en technologie aan. Kern van de overeenkomst zijn de verwerving van de rechten op BMC Softwares PATROL Storage Manager software door EMC en opname van EMC's ControlCenter productfamilie als exclusieve storage resource management oplossing in BMC Softwares MarketZone.

Joe Tucci, President en CEO van EMC: "De overeenkomst met BMC Software is de eerste reseller-overeenkomst die wij met een andere softwareleverancier hebben getekend om EMC ControlCenter als exclusieve storage resource management oplossing aan te bieden. Het contract illustreert de investering die EMC zich getroost om 's werelds meest functionele, open en heterogene opslagsoftware te bieden. Onze geavanceerde ControlCenter productfamilie versterkt BMC Softwares toonaangevende oplossingen en diensten voor het beheer van bedrijfssystemen. Klanten profiteren zowel van BMC's diepgaande kennis op server- en applicatieniveau als van EMC's expertise op het gebied van opslag en opslagnetwerken. Zo wordt samen een bedrijfsomvattend systeem gevormd die praktisch elke laag van de IT infrastructuur beheert."

EMC en BMC Software streven ernaar de investering van de huidige gebruikers van BMC Softwares storage management software gebruiken te beschermen. De klanten die PATROL Storage Manager gebruiken zullen wat betreft een soepele overgang kunnen vertrouwen op EMCs marktleiderschap en focus op heterogeen opslagbeheer, zijn hoge investeringsniveau en reputatie voor eersteklas diensten en support. Integratie van de EMC ControlCenter productfamilie met BMC Softwares PATROL producten staat bij beide ondernemingen op de agenda.

"Een partnership aangaan met de marktleider in netwerkopslag en opslagbeheer is voor BMC Software wel een stoutmoedige stap - maar eentje die wij maken met onze klanten in gedachten" verklaart Bob Beauchamp, President en CEO van BMC Software. "Deze overeenkomst biedt onze klanten een migratie en supportstrategie voor hun investering in PATROL Storage Manager en een `one-stop-shop' voor toekomstige behoeften aan opslagbeheer"

EMC en BMC Software kwamen tevens overeen dat (i) EMC BMC Software ondersteunt bij het bieden van onderhoud en support aan alle huidige PATROL Storage Manager klanten; (ii) BMC Software deze klanten overeenkomstige EMC ControlCenter licenties zal kunnen bieden zodat in een migratie of upgrade-pad wordt voorzien; (iii) EMC en BMC Software gezamenlijke marketing en technologie activiteiten initiëren.

---
END

---
EMC
EMC is de belangrijkste producent van systemen, software, netwerken en diensten voor informatieopslag. Het bedrijf levert geautomatiseerde opslagnetwerken voor alle types ondernemingen, die daarmee hun informatie beter en goedkoper kunnen beheren, beveiligen en delen. Meer info over EMC's producten en diensten op http://www.emc2.nl en http://www.emc.com

BMC Software
BMC Software is een leider op het gebied van enterprise systems management. De onderneming is gericht op Assuring Business Availability® voor haar klanten door hen te helpen bij het pro-actief verbeteren van de
dienstverlening, het verlagen van kosten en het realiseren van toegevoegde waarde op hun bedrijfsprocessen. Door middel van de Business Service Management strategie van BMC Software, worden de klanten in staat gesteld een compleet beeld van hun bedrijfs- en IT-activiteiten te krijgen door de IT infrastructuur te relateren aan de bedrijfsdoelstellingen en -processen. BMC Software is opgericht in 1980, heeft wereldwijd vestigingen, is één van de S&P 500-bedrijven en realiseerde in boekjaar 2003 een omzet van ongeveer $1,3 miljard. Bezoek voor meer informatie de website van BMC Software:
www.bmc.com/netherlands.
Voor redactionele informatie:
BMC Software B.V.
Remco van Dijk

+31 20 354 86 00
Remco_van_Dijk@bmc.com
NewsEngine PR Nederland
Ineke Tiesinga

+31 20 567 21 70
ineke.tiesinga@newsenginepr.com
Ref.:BNL0010-149A9A