Gemeente Maastricht

Veiligheidsinspecties op woonwagencentrum Vinkenslag

Vandaag (donderdag 3 juli) vinden veiligheidsinspecties plaats op woonwagencentrum Vinkenslag.
Deze inspecties zijn erop gericht de veiligheidsrisico's in de woon- en leefomgeving van de bewoners in kaart te brengen. Het gaat onder andere om opslag van gevaarlijke vloeistoffen en drukhouders, elektriciteitsvoorzieningen en de toegankelijkheid van het terrein voor brandweer en hulpdiensten. Indien gevaarlijke situaties worden aangetroffen, zullen op korte termijn maatregelen worden getroffen om het gevaar weg te nemen.

Inzet politie na eerder verzet tegen inspecties

De inspecties van gemeente, brandweer en het energiebedrijf waren aanvankelijk gepland voor afgelopen maandag, dinsdag en woensdag. Aangezien de Vinkenslagbewoners na overleg met de gemeente en politie hadden aangegeven dat zij vrijwillig medewerking zouden geven aan de inspecties, is maandag met geringe politiebegeleiding een start gemaakt met de inspecties. Helaas zijn de inspecties in de loop van maandag stopgezet omdat een groep bewoners de inspecteurs heeft verhinderd hun werk te doen.

Het gemeentebestuur betreurt deze gang van zaken, vooral omdat hierdoor de welwillende meerderheid van de bewoners de dupe is van een kleine groep ordeverstoorders. Tegelijkertijd kan verzet van bewoners niet leiden tot afstel van de inspecties. De veiligheidssituatie op Vinkenslag dient te voldoen aan wet- en regelgeving zoals die elders ook geldt.
Daarom zijn de veiligheidsinspecties vandaag hervat, maar nu met grotere ondersteuning van de politie. Het terrein van het woonwagencentrum is door de politie afgesloten: dat betekent dat gedurende de inspecties van vandaag niemand het terrein op of af kan gaan.

De veiligheidsinspecties vinden plaats in het kader van de normalisatie en sanering van Vinkenslag.

Kijk hier voor verdere plannen met betrekking tot de Vinkenslag Zie het origineel http://www.maastricht.nl/maas...36/textonly=42282