Korps: Groningen, plaats: Diverse 3-07-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 3 juli 2003

Dagelijkse berichten

Vriescheloo: gewonden bij ongeval
Een 20-jarige automobilist uit Bellingwolde en zijn 17-jarige passagiere uit Blijham zijn woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Wedderweg in Vriescheloo. De auto van de slachtoffers kwam in botsing met een andere auto, bestuurd door een 75-jarige man uit Vriescheloo, die vanuit een uitrit de weg opreed. Na deze botsing kwam de auto met de beide slachtoffers tegen een boom tot stilstand. De slachtoffers droegen geen van beiden een gordel. De bestuurder liep aangezichtsletsel op en zijn passagiere is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Bij haar werden geen ernstige verwondingen geconstateerd. Een berger voerde de auto van de slachtoffers af.

Stadskanaal: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagnacht aan de Atlantislaan in Stadskanaal een 25-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid over de kruising met de Amerikalaan rijden. Hij kreeg een stopteken en bleek onder invloed te verkeren. De man werd meegenomen naar het bureau en bij de ademanalyse werd een bloedalcoholgehalte van 1.77 promille gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 9 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen.

Leek: snelle Duitser
Op de A7 bij Leek heeft de politie woensdagmiddag proces-verbaal opgemaakt tegen een 35-jarige automobilist uit het Duitse Kleve. De man reed met een snelheid van 173 km per uur in de richting van Groningen. Na overleg met de Officier van Justitie moest de Duitser een boete betalen 327 euro. Hij voldeed de rekening en kon daarna zijn weg vervolgen.

Uithuizen: brand bouwmarkt opgelost
Met het horen van drie jongens uit Uithuizen in de leeftijd van 10 en 11 jaar heeft de politie het ontstaan van de brand in een bouwmarkt aan de Talmaweg in Uithuizen op 30 mei kunnen vaststellen. De kinderen hebben toegegeven dat ze tijdens het spelen op het terrein van de bouwmarkt omhulsels van draineerbuizen in brand hebben gestoken, waardoor een deel van het bedrijf ook in brand raakte. De ouders van de jongens kwamen achter het aandeel van hun kinderen in het ontstaan van de brand en meldden dit bij de politie. Tijdens het verhoor van de jongens werd het ontstaan van de brand geheel duidelijk.

Veendam: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Sorghvlietlaan in Veendam is woensdagmorgen een 34-jarige vrouw uit Wildervank gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte het slachtoffer in een bocht de controle over haar auto kwijt. Ze kwam met de wagen naast de weg terecht en botste tegen een boom. De vrouw is met nek- en hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar auto is door een berger afgevoerd.

SNELHEIDSCONTROLES: woensdag

Garrelsweer: Provincialeweg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 980 voertuigen, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 99 km

Mensingeweer: Hoofdstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 610 voertuigen, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 67 km

Ten Boer: Boersterweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 380 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 98 km

Berichten Satd volgen z.s.m.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)