NMBS


01/07/03

Rechtstreekse toegang van Pelikaansstraat en metrostation Diamant naar Antwerpen-Centraal

Vanaf vandaag kunnen reizigers vanuit de Pelikaansstraat en het metrostation Diamant rechtstreeks naar de perrons van Antwerpen-Centraal. Omdat ze niet meer via de stationshal hoeven te lopen, levert dit een tijdsbesparing op. Roltrappen maken het de klanten gemakkelijk om vanuit het metrostation het +1 niveau van het station te bereiken.

Gedurende de twee voorbije jaren moesten reizigers vanuit het metrostation Diamant via een tijdelijke trap aan de Pelikaansstraat naar de ingang De Keyserlei om de perrons te bereiken. Nu de vlotte toegang is verwezenlijkt, kan deze tijdelijke trap dicht. Gedurende de volgende twee weken worden de toegangen nog afgewerkt. Er komen wegwijzers en het geheel krijgt een flinke poetsbeurt.

Er is ook een extra toegang vanuit de grote hal. In een nieuwe onderdoorgang kunnen reizigers met beperkte mobiliteit en ouders met kinderwagens gebruik maken van een lift om het voorperron te bereiken. Het voorperron vormt nu een groot geheel en biedt aan de reizigers die wachten op de trein extra veel ruimte.

Einde productinfo]

© 2003 NMBS