Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

bgg via 0900-8844

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

(1)

3 juli 2003

Ermelo-verkeers ongeval

Op 2 juli kwam een 70 jarige man uit Ermelo met zijn auto uit de richting van de Sportlaan en wilde naar de Hamburgerweg. Vanuit de Hamburgerweg kwam een 18 jarige man uit Rotterdam en wilde rechtdoor gaan richting Scholengemeenschap. De 18 jarige man zag van rechts de 70 jarige man komen en remde maar door het natte wegdek raakte zijn voertuig in een slip, en raakte daarbij de bestuurderskant van de 70 jarige man. De 70 jarige man klapte met zijn hoofd tegen de ruit aan de bestuurderszijde. De man is met nekklachten en hoofdpijn naar het St.Jansdal overgebracht. Beide auto's zijn afgesleept.

Harderwijk - Diefstal

Op 2 juli deed een 39 jarige man uit Harderwijk aangifte van diefstal. Het verzekeringsplaatje van zijn bromfiets was gestolen.

Harderwijk - Controle

Op 2 juli radarcontrole gehouden op de Newtonweg in Harderwijk en op de Zuiderzeestraatweg in Hierden. Newtonweg toegestane snelheid 60 km/u. Aantal gecontroleerde voertuigen 650 waarvan 29 overtredingen. Hoogst gemeten snelheid 75 km/u.
Zuiderzeestraatweg toegestane snelheid 60 km/u. aantal gecontroleerde voertuigen 538 waarvan 32 overtredingen. Hoogst gemeten snelheid 85 km/u.

Putten- Diefstal uit auto

Een 32- jarige man uit Putten deed woensdag 2 juli aangifte van diefstal uit een bedrijfsauto. De auto stond geparkeerd aan de Midden Engweg in Putten. De diefstal moet zijn gepleegd tussen maandag 1 juli 17.50 uur en dinsdag 2 juli 07.30 uur. De daders hebben een ruitje ingeslagen. De buit van de daders bestond uit een radio- cassette recorder. Het totale schadebedrag is onbekend.

Epe- Verkeersongeval met letsel

Op woensdag 2 juli heeft er een aanrijding plaatsgevonden bij de kruising Ledderweg en Zuukerenweg in Zuuk. Het betrof een aanrijding tussen 2 personenauto's. De 60- jarige automobilist uit Nunspeet die op de Ledderweg reed negeerde een voorrangsbord en het gevolg was een aanrijding met een 48- jarige automobilist uit Terwolde. De 48- jarige automobilist had last van zijn nek en liep een hoofdwond op. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.

Epe- Rijden onder invloed

Op woensdag 2 juli is een 20- jarige man uit Epe aangehouden op de Hoofdstraat in Epe voor een alcoholcontrole. De man bleek een alcoholpromillage van ruim 0,6 in zijn bloed te hebben. Als gevolg hiervan kreeg de man een boete en rij ontzegging van een uur.

Putten- Verkeersongeval met letsel

Op woensdag 2 juni heeft er een verkeersongeval met letsel aan de Voorthuizerstraat in Putten plaatsgevonden. Het betrof een aanrijding tussen 2 personenauto's waarbij in totaal 4 gewonden waren gevallen. Een 34- jarige automobilist uit Delft reed met zijn auto op de Voorthuizerstraat richting Putten. Door nog onbekende oorzaak kwam de automobilist op de andere weghelft terecht en kwam in aanrijding met een 20- jarige automobilist uit Putten die in tegengestelde richting reed. Ter plaatse kwamen 3 ambulances en een brandweerwagen voor het uitknippen van de 20- jarige automobilist. In de auto van de man uit Delft zaten zijn vrouw en hun twee kinderen. De bestuurder zelf liep inwendig letsel op en verwondingen aan elleboog en tong. De vrouw klaagde over pijn aan haar nek en 1 van de kinderen liep beenletsel op. Allen zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De 20- jarige automobilist is met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht. De beide voertuigen zijn total loss verklaard.

Putten- Diefstal uit auto

Een 40- jarige man uit Lelystad deed woensdag 2 juli aangifte van diefstal uit zijn auto, welke geparkeerd stond aan de Van Geenstraat in Putten. De diefstal is gepleegd tussen 1 juli 18.00 uur en 2 juli 9.30 uur. De daders hadden een ruitje ingeslagen en uit de auto is een autoradio ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.


038-375 10 50

---- --