Politie Hollands Midden
Datum: 3 juli 2003

(

Aanhouding inbraak Leiden

De politie heeft woensdagmiddag 2 juli een 22-jarige man uit Leiden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een bakkerswinkel in Leiden-Zuid eind juni. Er werden toen levensmiddelen gestolen. Eerder hield de politie in verband met deze inbraak al twee mannen uit Leiden aan; een 45-jarige man en een 22-jarige man. De gisteren aangehouden verdachte is in verzekering gesteld.

Mobieltje geroofd Alphen aan den Rijn

Woensdagavond 2 juli, omstreeks 18:45 uur, is in het Bospark in Alphen een 16-jarige jongen van zijn mobieltje beroofd. Twee negroïde mannen liepen op hem toe en toen ze elkaar passeerden, werd hij tegengehouden. Eén haalde een groot mes tevoorschijn, waarmee hij de jongen bedreigde. Nadat hij zijn mobieltje had afgegeven, gingen ze ervandoor. Hoewel gewaarschuwde agenten direkt uitkeken naar de mannen, zijn ze niet meer gezien. De jongen heeft aangifte gedaan en daarbij een goed signalement van de mannen kunnen geven. De politie heeft de beroving in onderzoek.

Aanhouding Leiden

Op het achterpad van de Gertie Brautigamsingel hebben oplettende bewoners dinsdagavond 2 juli een 16-jarige jongen aangehouden. Toen een bewoner rond 23:30 uur drie hem onbekende jongens de brandpoort in zag lopen, vertrouwde hij het niet en ging ook naar buiten. Toen hij één van de jongens uit een tuin zag komen, heeft hij hem aangehouden. De andere twee gingen ervandoor. De 16-jarige jongen uit Leiderdorp is aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Er was nog niet ingebroken. De politie onderzoekt de zaak en zal achterhalen wie de andere jongens waren.

Aanhouding Leiden

De politie heeft in de vroege ochtend van donderdag 3 juli een 39-jarige Leidenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 47-jarige man te hebben bedreigd. De 47-jarige Leidenaar had de politie al gewaarschuwd nadat hij meermalen was gebeld door de man. Maar onduidelijk was waar de man verbleef. Toen hij even later bij hem op de stoep van zijn woning in Leiden Zuid-West verscheen, volgde een ruzie en pleegde de 39-jarige Leidenaar verschillende vernielingen en gooide hij met een mes naar de 47-jarige bewoner. Juist toen de twee naar buiten kwamen, grepen agenten die zijn woning in de gaten hielden, in en arresteerden de 39-jarige man. Hij is na zijn aanhouding in verzekering gesteld. In de woning werden een groot vleesmes en een hakmes aangetroffen. De 47-jarige bewoner heeft van de bedreiging aangifte gedaan.

Inbrekers nemen auto mee Nieuwerkerk a/d IJssel

In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 juli hebben onbekenden ingebroken in een huis aan de Zeemanstraat en naast een mobiele telefoon en geld ook een zilvergrijze Mercedes E240 meegenomen. De bewoners werden rond 05.00 uur wakker van geluiden en zagen twee mannen het huis uitvluchten, in zijn auto stappen en ervandoor gaan. De inbrekers zijn binnengekomen via een raam.

Bedrijfsinbraak Gouda
In een bedrijf aan de Constantijn Huygenstraat is in de nacht van donderdag 3 juli ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit in te gooien. Er werd een systeemkast weggenomen.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --