Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 juli 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhouding autokraker

Autokraker door eigenaar betrapt bij inbraak in auto

Enschede

Woensdagmiddag 2 juli, werd om ongeveer 15.45 uur doorgegeven dat op De Reulver in Enschede een autokraker was aangehouden door de eigenaar de auto, waarin de kraak werd gepleegd. Deze laatste, een 55 jr. Enschedeer belde de politie en hield de dader, een 17 jr. Enschedeer, vast tot de politie kwam. Deze heeft hem overgenomen en aan het bureau opgesloten. Later op de avond is de 17 jr. in verzekering gesteld, mede omdat hij van meerdere woninginbraken wordt verdacht. (bps: 03-087576)

Twee dure auto's gestolen

Sleutels uit woning ontvreemd,, auto's bij woning weg

Enschede

Werd aangifte gedaan van een woninginbraak aan de Marco Polostraat in Enschede. De inbraak zou gepleegd zijn op 2 juli jl., tussen 00.15 en 08.30 uur. Uit de woning waren een tweetal autosleutels ontvreemd en met deze sleutels waren de betreffende auto's bij de woning weggenomen. Om de woning binnen te komen was een keukenraam geforceerd. De weggenomen auto's zijn een zilverkleurige Mercedes SL 55 AMG, met het Duitse kenteken BOR-MP163 en een waarde van 114.000 euro en een zwarte BMW X5, met het kenteken BOR-CK499 en een waarde van 76.000 euro. (bps: 03-087355)

Aanhouding na mishandeling

Aangehouden na klap op neus

Enschede

Werd woensdagavond 2 juli, om ongeveer 21.40 uur gemeld dat op de Zeelandstraat in Enschede, een man was mishandeld . Bleek dat een 36 jr. Enschedeer een klap op zijn gezicht had gekregen, waardoor zijn neus vermoedelijk was gebroken. Hij was reeds naar het ziekenhuis. Zijn echtgenote vertelde dat haar man verhaal was gaan halen omdat een familielid onheus was bejegend. De dader had niet afgewacht en had een klap uitgedeeld. Op de Noordhollandlaan werd door getuigen een man aangewezen, die de klap zou hebben uitgedeeld. Hier werd deze persoon, een 28 jr. Enschedeer, aangehouden en hij werd overgebracht naar het bureau en daar voor de rest van de avond en nacht opgesloten. De 36 jr. komt aangifte doen van deze mishandeling. (bps: 03-087721)

Drugsdealers aangehouden

Oplettende politiemensen betrappen dealers op heterdaad

Enschede

Surveillerende politiemensen, viel het gedrag op van een 51 jr. Enschedeer in de omgeving van het winkelcentrum aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. De 51 jr. was bij de politiemensen als drugsgebruiker bekend en het vermoeden bestond dat hij een afspraak had met drugsdealers en dit werd even later bewaarheid toen een auto bij hem stopte met daarin twee personen. Onmiddellijk werd een onderzoek ingesteld en onder de auto werd een kokertje met daarin 10 pakketjes cocaïne aangetroffen. Dit kokertje was vanuit de auto, snel onder de auto gegooid. De drie personen, de 51 jr. en de twee uit de auto, Enschedeers van 20 en 25 jaar, werden aangehouden en naar het bureau overgebracht. De 51 jr. is na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. De beide anderen zijn in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 03-087598)

Aanhouding na inbraak

Inbreker in school na speurtocht politiehond aangehouden.

Hengelo

Donderdag 3 juli, werd omstreeks 03.35 uur glasgerinkel gehoord bij een school aan de Wilbertstraat in Hengelo. Later bleek dat een kunststofkozijn was geforceerd en dat de ruit daarbij was gesprongen. Ook in de school was geprobeerd een deur te forceren. Bij het aanrijden naar de school, zagen politiemensen twee personen wegrennen. Een van de twee kon in de omgeving, met behulp van speurwerk door een politiehond, worden aangehouden. Deze, een 29 jr. Hengeloer is overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. De tweede persoon kon nog niet worden achterhaald.(bps: 03-087772)


---- --