Gemeente Reimerswaal


Sporten voor, van en door Jongeren
Op 1 januari 2003 is in de gemeente Reimerswaal en in de gemeente Kapelle het breedte-sportproject van start gegaan. Binnen dit project valt WhoZnext: een sportstimuleringspro-gramma voor jongeren in de leeftijd van 14 - 18 jaar.
Het doel van WhoZnext is dat jongeren meer betrokken worden bij het reilen en zeilen van de vereniging. Dit kan bereikt worden door ze de gelegenheid te geven activiteiten te organi-seren die ze zelf hebben bedacht, die zij leuk vinden.
Inmiddels is er binnen verschillende verenigingen in de twee gemeenten al een aantal Who-Znextteams opgericht. Deze teams bestaan uit ongeveer 5 jongeren die lid zijn van de vere-niging en enthousiast aan de slag willen met de organisatie van sportactiviteiten. De teams krijgen een geldbedrag om mee van start te gaan. Hiermee kunnen ze binnen, maar ook buiten de vereniging, hun sportieve activiteiten organiseren. Daarnaast zijn er ook teams die aan de hand van een vragenlijst gaan uitzoeken of de vereniging wel jeugdgericht genoeg is.
Voordat de teams daadwerkelijk van start gaan met het bedenken en uitvoeren van hun plannen volgen ze een training om te leren waar je allemaal aan moet denken bij de organi-satie van een activiteit. Daarnaast krijgen ze ook tips voor het maken van een persbericht en het geven van een presentatie. Dit laatste kunnen ze aan het einde van de training gelijk in praktijk brengen. Aan het einde van de training krijgen de teams ook het kledingpakket van WhoZnext uitgereikt. (Geplaatst op: 03-07-2003)