Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 juli 2003

Monique Oude Wolbers: telefoon 053-4555588

Aanrijding met letsel

Bestuurder valt in slaap en rijdt achter op vrachtauto

Enter

Een 20-jarige Enschedeër reed in een bestelauto op woensdag 2 juli omstreeks 17.05 uur op de Rijksweg A1 (noordbaan) toen hij in slaap viel. Volgens getuigen begon hij te slingeren en reed vervolgens achter op een vrachtwagen, bestuurd door een 71-jarige man uit Etten-Leur. Tengevolge van de aanrijding belandde de bestelauto in de rechter berm. De 20-jarige bijrijder was eveneens in slaap gevallen en lag met zijn benen op het dashboard. Dit was zijn geluk, want door de impact van de aanrijding was het dashboard vast op de bijrijderbank geslagen. In verband met rugklachten werd de bijrijder met behulp van de brandweer uit de auto gehaald. Zowel hij als de bestuurder werden naar het ziekenhuis overgebracht, zij konden na onderzoek naar huis. De A1 was geruime tijd gestremd. Het verkeer werd omgeleid via Goor en Delden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-087641)

Aanrijding materieel

Aanrijding veroorzaakt lange file op A1

Rijssen

Op de zuidbaan van de Rijksweg A1 onder Rijssen reed op woensdag 2 juli omstreeks 16.53 uur een 44-jarige automobiliste uit Ambt Delden. Zij wilde op de uitvoegstrook invoegen, maar omdat het daar erg druk was, moest ze op de rechter rijstrook van de A1 afremmen. Een achter haar rijdende 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Glida (Wit-Rusland)in een vrachtwagencombinatie schrok hiervan en remde vrij heftig. De achter hem rijdende 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Berezovka (Wit-Rusland) kon niet meer tijdig remmen en reed hem achterop. De 42-jarige werd met beenklachten naar het ziekenhuis overgebracht en kon na onderzoek naar huis. Zijn vrachtwagencombinatie moest worden afgesleept. Tengevolge van de aanrijding ontstond er een file van 10 km. op de A1. (bps: 03-087659)

Rijden onder invloed

Dronken vrouw veroorzaakt aanrijding en rijdt door

Vroomshoop

De politiesurveillance rijdt op donderdag 3 juli omstreeks 02.18 uur over de Hoofdstraat in Vroomshoop wanneer een voor hen rijdende bestelauto plotseling uitwijkt voor een tegemoetkomende personenauto. Deze laatste rijdt geheel op de linker weghelft. Tijdens het passeren zien de politiemensen dat deze auto behoorlijke schade heeft aan de voorzijde. Zij keren en volgen de automobiliste, een 29-jarige vrouw uit Vroomshoop tot voor haar woning, waar zij met moeite de auto parkeert. Er wordt bij haar behoorlijk alcoholgebruik geconstateerd en van een aanrijding kan zij zich niets herinneren. Ze is aangehouden. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,96 o/oo, waarop haar rijbewijs wordt ingenomen. Inmiddels is bij de politie een aanrijding gemeld in de Churchillstraat in Vroomshoop. Daar is een geparkeerde auto aangereden en daarbij doorgeschoten tegen een andere geparkeerde auto, waarna de veroorzaker is doorgereden. Het blijkt dat de verdachte de veroorzaker is. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-02-87763/)

Aanhouding wegens autodiefstal

Na aantreffen van gestolen auto werden twee verdachten aangehouden

Almelo

Op woensdag 2 juli werden twee personen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. Deze auto werd op 12 juni vanaf de Spoorstraat in Almelo ontvreemd. Op 23 juni werd de auto met daarbij de twee verdachten gesignaleerd. Op 24 juni werd de auto aangetroffen op de Gerard Doustraat in Almelo in de nabijheid van de woning van de verdachten. Het betreffen een 36-jarige man en zijn 33-jarige vriendin. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. De auto is inmiddels terug naar de eigenaar. (bps: 03-077788)

Poging diefstal vrachtwagencombinaties

Twee vrachtwagencombinaties werden gepoogd weg te nemen

Vriezenveen en Aadorp

In de nacht van woensdag op donderdag werd gepoogd een vrachtwagencombinatie weg te nemen vanaf een bedrijfsterrein aan de Handelsweg in Vriezenveen. Met de combinatie was dwars door het hekwerk gereden, waarna deze op een terrein ernaast tot stilstand was gekomen. De eigenaar trof bij zijn komst omstreeks 05.00 uur de combinatie met draaiende motor aan. Door een gebroken luchtleiding kon de wagen niet verder rijden. Het zijruitje van de wagen bleek vernield en het contact was doorverbonden. (bps: 03-087779)

Bij een bedrijf aan de Heuveltjeslaan in Aadorp werd rond 05.34 uur ontdekt dat eveneens getracht was een vrachtwagencombinatie te stelen. Nadat het portierslot was geforceerd werd getracht de bedrading door te verbinden. Vermoedelijk doordat er kortsluiting ontstond was dit niet gelukt. In de cabine was veel vernield. Mogelijk dat beide zaken verband houden met elkaar. (bps: 03-087782)


---- --