EDS boekt $150 miljoen aan nieuwe contracten in Europa en Zuid-Afrika

Contract met NS verlengd

Capelle a/d IJssel, 3 juli 2003 - EDS heeft in Europa en Zuid-Afrika een vijftal nieuwe en verlengde contracten geboekt met een totale waarde van ruim 150 miljoen dollar. In Nederland werd het contract met de Nederlandse Spoorwegen verlengd met nog eens drie jaar. De overeenkomst met NS betreft het beheer van 2000 dektops, inclusief helpdeskondersteuning, voor een totale periode van 56 maanden.

In Italië sloot Banca Antonveneta een zevenjarig contract voor business continuity services. Banca Antonveneta Group is één van de grootste Italiaanse banken, met het volledige dienstenpakket van retail banking, private banking en asset management tot en met verzekeringen merchant banking. EDS levert de business continuity services met behulp van een glasvezelverbinding tussen de infrastructuur van Banca Antonveneta en de EDS Data Centers.

In Frankrijk boekte EDS één van de grootste infrastructuurcontracten die ooit in de Franse telecomsector werd afgesloten. Samen met Steria gaat EDS voor Bouygues Telecom, één van Frankrijk grootste mobiele operators, de gehele bedrijfskritische IT-infrastructuur beheren, inclusief 1000 midrange servers en een aantal belangrijke applicaties om zo voor Bouygues de business continuity te garanderen.

Met het Zuid-Afrikaanse Sage Life Limited werd het contract voor drie jaar verlengd voor midrange hosting en applicatie-ontwikkeling. Het huidige contract loopt nu door tot 2010. Sage Life behoort tot de vijf belangrijkste verzekeraars in Zuid-Afrika.

In Engeland, tenslotte, sloot UK Post Office een nieuw vijfjarig contract voor het verwerken van cheques en kijk- en luistergelden (TV licenses).

EDS

EDS, 's werelds grootste, onafhankelijke IT-dienstverlener, is actief op het gebied van strategie, implementatie, bedrijfsveranderingen en operationele oplossingen. EDS stelt zich ten doel informatietechnologie voor haar klanten in te zetten ter verbetering van het beheer van hun complexe bedrijfsprocessen en ter versterking van hun concurrentiepositie in de digitale economie. EDS combineert de beste technologieën en helpt bedrijven op nieuwe manieren samen te werken, het vertrouwen van klanten te winnen en te zoeken naar verbeteringen.
EDS en dochterbedrijf A.T. Kearney (management consultancy) zijn actief in ruim 60 landen voor tal van vooraanstaande bedrijven en overheden. In 2002 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard. EDS is genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE: EDS). Tot de Nederlandse klanten behoren bedrijven als AEGON, Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat, Nuon, Delta Lloyd en ABN AMRO.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of www.eds.nl.