NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

NOM financiert management buy out UNIFORM-Agri

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (N.V. NOM) heeft samen met de directeur van UNIFORM-Agri 96% van de aandelen van UNIFORM-Agri uit Assen verworven, de overige 4% is in handen van 4 strategische partners.

UNIFORM-Agri levert managementinformatiesystemen voor de melkveehouderij, met daarin ook mogelijkheden voor financiële administratie en de zogenaamde Minas-administratie. De systemen van UNIFORM-Agri zijn in een kleine 20 talen leverbaar, waaronder uiteraard Engels, Nederlands, Spaans, Frans en Duits.

UNIFORM-Agri bestaat ruim 15 jaar en is in die tijd gegroeid naar een bedrijf van ongeveer 40 medewerkers. In Nederland is UNIFORM-Agri marktleider. Daarnaast heeft het bedrijf reeds een goede positie in Denemarken en Engeland.

De participatie van de NOM in UNIFORM-Agri betekent dat het bedrijf voor Noord-Nederland behouden blijft. UNIFORM-Agri past qua profiel ook goed in Noord-Nederland: internationaal georiënteerd innovatief (optimale ICT-hulpmiddelen ontwikkelen en aanbieden in de agrarische sector) en actief in de agrarische sector.

De directie van UNIFORM-Agri is verheugd dat deze stap nu gezet is. Na een moeilijke tijd van de eerste Windows versie en daarna de MKZ-crisis, is UNIFORM-Agri gesterkt uit de strijd gekomen. Het product staat sterk in de markt. Daarnaast leveren contracten en werk voor
procescomputerleveranciers een forse bijdrage voor de toekomst, zowel in Nederland als in het buitenland.

Door een gecombineerde overname samen met de NOM, staat er nu een onafhankelijke neutrale organisatie achter UNIFORM-Agri, die mede daardoor haar positie in de nationale en internationale markt vanuit Assen verder kan uitbouwen.

De NOM heeft circa ¤ 100 miljoen geïnvesteerd in ±130 bedrijven. Zij verschaft risicodragende financiering en verleent diensten aan ondernemingen die gevestigd zijn of zich gaan vestigen in Groningen, Friesland of Drenthe. De NOM richt zich onder meer op het financieren van bedrijfsactiviteiten, joint ventures, management buy-outs/buy-ins en aandelenoverdracht, vooral in het kader van opvolging.