Openbaar Ministerie

Alkmaar, 3 juli 2003

Duikers in buurtonderzoek schietincident Haanstra

In het politieonderzoek naar het schietincident waarbij burgemeester Haanstra gewond raakte, is de recherche nog bezig met het buurtonderzoek. Ook hebben duikers van de Koninklijke Marine de afgelopen dagen gedoken in sloten in de omgeving van het huis van de heer Haanstra.

Naar aanleiding van een uitgebreid dossieronderzoek is besloten het onderzoek te heropenen. Het onderzoeksteam is op 19 juni van start gegaan. Evenals het eerste onderzoek in 2001 maakt ook nu een uitgebreid buurtonderzoek onderdeel uit van het onderzoek. Dit onderzoek verloopt voorspoedig. Ook families die in de loop der tijd zijn verhuisd worden door de recherche opnieuw benaderd. Op maandag 30 juni en dinsdag 1 juli hebben duikers van de Koninklijke Marine een aantal sloten in de wijk waar het huis van de heer Haanstra staat, minutieus doorzocht.
Over resultaten worden in belang van het onderzoek geen mededelingen gedaan.

In deze zaak is op 22 juni 2001 een beloning uitgeloofd van ¤11.500,-- voor degene die informatie kan verschaffen die kan leiden tot de oplossing of het bekend worden van de dader van het schietincident. De politie verzoekt mensen zich te melden die informatie hebben over het schietincident. De politie hoopt dat zich onder hen getuigen bevinden die destijds geen verklaring wilden of konden afleggen maar door het verstrijken van tijd en/of wellicht veranderende omstandigheden nu wel bereid zijn tot het afleggen van een verklaring.
Personen die menen over informatie te beschikken die belangrijk kan zijn voor het onderzoek worden verzocht contact op te nemen met het onderzoeksteam telefoon (072) 5494810. Ook kan men contact opnemen met de politie in de eigen woon- en verblijfplaats.