ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG

100 jaar Tour de France: Nederlander neemt Franstalige CD op

Hommage aan 100 jaar Tour de France:
Nederlander neemt Franstalige CD op

Omdat de Tour de France dit jaar 100 jaar bestaat, leek het Peter Derksen het 'moment suprême' om met een Franstalige CD uit te komen: een maxi-CD-single met daarop 5 nummers, bekend en onbekend, maar met een heel eigen geluid. De cd is geproduceerd door de Brabander Paul Remon. De titel is 'L'amour s'en va, l'amour revient' en dit lied is tevens het promotienummer.
Ondanks het feit dat Franse chansons in ons land sporadisch scoren, wilde hij de gok wagen met dit zomernummer, gestimuleerd door Tonny Alberti, die het franse lied een warm hart toedraagt. Tonny vond het zo uniek dat er zoveel jaar na Dave weer een Nederlander een chanson opneemt, dat de toets der (taal) kritiek dusdanig kan doorstaan, dat hij de cd rond de start van de Tour de France uitbrengt en promoot.

Algemeen
Geboren in 1955 in Elisabethville, Belgisch Kongo/Zaïre. De link met de Franse taal is snel gelegd, want de voertaal daar was Frans. Op z'n vijfde jaar naar Nederland gekomen. Na zijn studie Tuin-en Landschapsarchitectuur enkele jaren gewerkt als landschaps-architect en PR-man bij het Ministerie LNV. Thans directeur bij de Stichting Nationale Boomfeestdag (BFD), die als doel heeft kinderen dichter bij de natuur te brengen. Met name met muziek wil hij zijn natuurboodschap overbrengen.

Werk en muziek
Voor de Postcode Loterij heeft hij voor de BFD het Guinness-book gehaald met het 'Grootste Kinderkoor': met ruim 7600 kinderen zong hij in Gelredome het Boomfeestlied 'Het is tijd'. Hij is de bedenker van het Koningin Wilhelminabos, een bos ter nagedachtenis aan overleden kankerpatiënten Tijdens de jaarlijkse plantmanifestatie zong hij 6500 mensen toe en bij de 'Ride for the Roses' van het Koningin Wilhelmina Fonds verzorgt hij (ook dit jaar!) de opening met het lied 'The Rose' voor duizenden toeschouwers. Tijdens de jaarlijkse Boomfeestdag zingt hij regelmatig zijn natuur-boodschap: recentelijk nog voor de Prinsessen Laurentien, Marilène en Annette tijdens de opening van het Geboortebos. Vanuit zijn vakgebied ook Europees opererend: aan de Ministers van Land-en Bosbouw van de Europese Unie, presenteerde hij in het Frans de Europese Boomfeestdag.

Chansons
Zo lopen uiteindelijk werk en privé in elkaar over: begonnen als een hobby tijdens zijn studententijd, werd het zingen steeds serieuzer, vooral toen hij zangles ging nemen. Vanwege zijn liefde voor de franse taal richtte hij zich meer op het zingen van chansons. Hij heeft meegedaan aan de finale van het Concours de la Chanson van de Alliance Française; niet gewonnen, maar hierdoor wel een leuke videoclip kunnen maken van het finale-lied 'Dès Maintenant' met een frans kinderkoor. Voor de BFD is deze videoclip gemaakt om de Boomfeestdag een Europese manifestatie te laten worden. Tevens op het Gala van de Flying Doctor's opgetreden met dit Franstalige lied. Begint in Frankrijk met optredens, met name in de Provence, Côte d'Azur, waar hij regelmatig vertoeft. Peter Derksen weet de franse sfeer neer te zetten met het zingen van nummers die hem op het lijfgeschreven zijn: .La Mamma van Aznavour., .Nous n'aimerons....' , maar ook .Nathalie. van Bécaud. Bij .La Montagne. voel je daadwerkelijk hoe vroeger het leven in de 'montagnes' was. Het lied L'amour s'en va, l'amour revient is een echt zomerlied, waarbij je je wel móet wanen liggend in de zon op het strand van Saint Tropez.

Voor informatie en foto: Tonny Alberti : (+31) 23 56 27 880 (www.alberti-entertainment.nl)


03 jul 03 12:14