Ingezonden persbericht



BEA Systems ziet dat producten, diensten en allianties de vaart erin houden in de integratiesoftwaremarkt

Marktverschuivingen naar applicatieplatformsuites en convergentie van applicatie-integratie en applicatieontwikkeling

Amstelveen- 3 juli 2003-BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) maakt bekend dat zij voortdurend succes boekt in de $1.7 miljard grote integratiesoftwareservermarkt. Een combinatie van gebeurtenissen, zoals de marktverschuiving naar op open standaarden gebaseerde applicatieplatforms, weg van de proprietary integratieservers, én de convergentie van applicatieontwikkeling en applicatie-integratie, heeft BEA geholpen bij het winnen van nieuwe klanten en de uitbreiding van allianties. Bovendien heeft de marktverschuiving en convergentie een injectie aan nieuwe professionele diensten gegeven.
Naast goede productverkopen heeft BEA nu meer dan 750 klanten die BEA's integratieproducten en services gebruiken. Door klanten in staat te stellen op eenvoudige wijze hun enterprise applicaties en resources te benaderen, heeft BEA in Q1 FY'04 (eindigend op 30 april 2003) recordverkopen bereikt van applicatie-integratie-adapters voor SAP, IBM MQ Series, Siebel, Oracle en PeopleSoft applicaties. BEA's bedrijfsintegratieoplossingen nemen een steeds belangrijker plaats in bij de financiële dienstverlening, communicatie, overheid en logistieke sectoren, met onder andere de volgende klanten: Amdocs, AOL, British Telecommunication plc, Cesky Telecom A.S., COSMOTE (Greece), HP, HSBC (Hong Kong), Manugistics, Nuon N.V., Oy Radiolinja, Sumisho Electronics Co. Ltd, en Telecom Italia.

In de afgelopen maanden heeft BEA haar allianties uitgebreid met Accenture, Blue Titan, Cap Gemini Ernst & Young, CSC Corporation, Cyclone Commerce, HP en Siebel Systems om BEA's software-integratieoplossingen toe te passen. Deze groei wordt ook geïllustreerd door een recent rapport van IDC ("Application Deployment Platform Software Market, 2000-2002 with Leading Suppliers," Juni 2003) dat aantoonde dat BEA's wereldwijde integratiesoftware server-inkomsten met bijna 110 procent groeide in 2002 vergeleken met 2001, gemeten naar de directe licentie-inkomsten en gerelateerde service-inkomsten. BEA steeg verscheidene plekken naar de zesde positie met 4.3 procent marktaandeel.

Volgens AMR Research's Alert (Austvold and Bois, AMR Research: "BEA Secret Sauce: Integration", 7 maart 2003): "Sommige CIO's zeiden dat zij in het verleden gebruik hebben gemaakt van traditionele EAI-technologieën van traditionele integratieleveranciers zoals IBM, Tibco, webMethods, Vitria, SeeBeyond en Mercator, maar dat zij recentelijk hebben besloten BEA te gebruiken voor alle toekomstige applicatie-integratie. Al deze klanten hebben gezegd nooit meer een traditionele EAI tool te gebruiken. Waarom? Omdat het gebruik ervan veel te moeilijk en te duur was. Er waren gespecialiseerde EAI ontwikkelaars voor nodig, die een specifieke training nodig hadden terwijl er ook applicatie ontwikkelaars nodig waren met hun eigen set aan hulpmiddeling en trainingen.

"CIO's investeren in technologie die businessprocessen efficiënter maakt, en real-time toegang tot corporate assets mogelijk maakt, zodat sneller en beter kan worden gereageerd op zakelijke veranderingen. De technologie moet hun IT-afdelingen ondersteunen snelle veranderingen in de business te kunnen doorvoeren", zegt Chet Kapoor, vice-president en general manager bij BEA WebLogic Integration. "Het BEA WebLogic Enterprise Platform ondersteunt CIO's bij het behalen van deze doelen. BEA levert een integratieplatform dat terwijl het bovendien de mogelijkheid biedt efficiënter gebruikers, applicaties en systemen te koppelen."

BEA kapitaliseert op de veranderingen in de integratiesoftwaremarkt Volgens Gartner (Schulte, "Application Integration Scenario: Impact of a New Technology is Finally Clear," 28 oktober 2002), werd 'packaged' integratiesoftware in 2002 slechts gebruikt in zes procent van de integratieprojecten, terwijl de rest ofwel in huis of door externe consultants op maat werd gemaakt. Hiertoe hebben IT-organisaties bijna $100 miljard dollar uitgegeven aan diensten van de interne staf en externe consultants om systemen en applicaties te integreren. Deze trend kan echter veranderen als de functionaliteit van 'packaged' integratiesoftware evolueert zodat geavanceerdere mogelijkheden worden ondersteund, zoals businessprocesmodellering, 'packaged' integratieprocessen, adapter ontwikkeltoolkits, Webservices, managementtools, en meer. Met deze volwassener wordende functionaliteit en de mogelijkheid van kostenverlaging, geeft Gartner aan dat het te verwachten percentage van 'packaged' integratiesoftware dat bij integratieprojecten wordt gebruikt, in 2006 zal toenemen met ongeveer 50 procent.

In het besef dat businessintegratie technologieën vereist die businessproces ondersteuning, workflow, applicatie- en handelspartnerintegratie combineert met vereenvoudigde ontwikkeltools, introduceerde BEA haar businessintegratiestrategie in maart 2003. Het bedrijf introduceerde daarom BEA WebLogic Platform 8.1 - een enkelvoudige, vereenvoudigde en uitbreidbare oplossing die is ontworpen om te zorgen voor snelle businessintegratie via de convergentie van maatwerk applicatieontwikkeling en applicatie-integratie. Door deze twee zaken als een enkelvoudige businessuitdaging te beschouwen, biedt BEA's aanpak ondernemingen een enkelvoudige en vereenvoudigde manier om enterprise applicaties te bouwen, te integreren, uit te breiden en in gebruik te nemen.

"Gedurende de afgelopen twee jaar heeft BEA haar research- en ontwikkeluitgaven met 45 procent verhoogd waardoor wij een vooraanstaande leverancier kunnen zijn van applicatie-infrastructuren, en het overgrote deel van de integratiemarkt zullen veroveren", zegt Kapoor. "Naast de verbreding van ons productportfolio, investeert BEA ook in ons kanaalprogramma, ontwikkelaarsprogramma, en opleidings-, consulting- en supportservices. Deze doorlopende investeringen onderscheiden BEA van andere software-infrastructuurleveranciers, en geven ons een voorsprong op de 'pure-play' integratieleveranciers, wiens R&D-investeringen een fractie bedragen van die van BEA."

BEA biedt nieuwe integratieservices
Om de BEA integratieproducten en de oplossingen van partners volledig te maken, heeft BEA Services een uitgebreide servicesportfolio ontwikkeld om integratieprojecten te ondersteunen. BEA Services gebruikt haar ontwikkelmethodologie, onder de naam StreelThreads, om nieuwe architectuur patterns en best practices toe te voegen. Deze verkleinen de risico's van ontwerp en implementatie die zijn verbonden aan de projecten van onze klanten en versnellen de time-to-value. BEA's integratieservices, samen met de StreelThreads integratiemethodologie, zijn ontworpen om klanten te ondersteunen bij het bouwen, integreren en beheren van servicegeoriënteerde architecturen die gebruik maken van het BEA WebLogic Enterprise Platform. BEA's Business Integration Assessment service ondersteunt klanten bij de vereenvoudiging van hun integratieprojecten en het behalen van hun business-requirements dankzij een integratie-roadmap. Deze business integratie 'cookbooks', die voor herhaalbare oplossings-templates zorgen, architectuur patterns en best practices, richten zich op voor diverse verticale industrieën relevante businessprocessen. Het eerste cookbook toont hoe bedrijven hun klantgegevens kunnen synchroniseren om zo een enkelvoudige kijk op de klant te kunnen verkrijgen. Het tweede toont hoe bedrijven in de financiële dienstverlening hun businessprocessen kunnen integreren om 'straight-through processing' te kunnen bewerkstelligen. Een volledig portfolio van businessintegratie-cookbooks staat gepland voor het komende jaar.

"BEA's services ondersteunen de snellere invoering van BEA's technologie, en complementeren de expertise van onze consultancypartners", zegt Kapoor. "Onze klanten wensen een partner die een volledig spectrum van services levert. BEA's nieuwe integratieservices, gecombineerd met consultancy en integratieservices van onze partners zoals Accenture en HP, bieden een servicespectrum dat breed en diep is, een spectrum dat zijn weerga in de industrie niet kent."
Bètaversies van BEA WebLogic Integration 8.1 en evaluatie versies van andere BEA WebLogic producten kunnen op www.bea.com worden gedownload.

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in applicatie-infrastructuursoftware. Dertienduizend klanten over de hele wereld gebruiken BEA's bedrijfssoftware, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en WebLogic behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt. BEA heeft zijn hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 81 kantoren in 34 landen. In de Benelux heeft BEA Systems vestigingen in Amstelveen, Nederland, in Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de BEA-website bezoeken op www.bea.com.

Meer informatie voor de redactie:

Bertil Snel
BEA Systems
T: 020 2018177
E: snel@bea.com

Monique Potters
Potters PR
T: 0345 501595
M: 06 28 88 96 32
E: monique@potterspr.nl