Vereniging van Effectenbezitters


Kort actienieuws: Landis en Vodafone Libertel
03-07-2003

Op 21 juni 2003 is bekend gemaakt dat Vodafone plc, houder van circa 99 procent van de aandelen Vodafone Libertel NV, bij deze laatste vennootschap een uitkoopprocedure start om de resterende aandelen in handen te krijgen. De VEB heeft aangegeven bereid te zijn namens betrokken beleggers (Vodafone Libertel-aandeelhouders die hun aandelen nog niet hebben aangemeld) zich te verzetten tegen de geboden prijs van 11 euro. Aandeelhouders die willen deelnemen aan deze actie kunnen zich hier melden.

Landis
Op dinsdag 1 juli is het definitieve verzoekschrift inzake Landis ingediend bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Hieronder is het persberichtje van de Ondernemingskamer weergegeven:

Verzoekschrift inzake Landis Group N.V.

Op 1 juli 2003 is ter griffie van de Ondernemingskamer een verzoekschrift ingekomen van de Vereniging van Effectenbezitters, een negental natuurlijke personen en twee rechtspersonen (advocaat: mr. J.H. Lemstra), dat zich richt tegen Landis Group N.V.

Het verzoek strekt tot het instellen van een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken van Landis Group N.V. en haar dochtervennootschappen Landis Groep B.V., Landis Group International B.V. en Detron Group B.V. over het tijdvak vanaf 11 maart 1998 tot en met 9 juli 2002.

De Ondernemingskamer zal binnenkort bepalen op welke dag het verzoek zal worden behandeld. Dag en uur van de terechtzitting zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

http://www.veb.net/acties/landis.php Meer over de Landis actie


&copy 2003 Vereniging van Effectenbezitters