Universiteit van Amsterdam



Universiteit van Amsterdam

Metaal-koolstofverbindingen van het isoftaalaldimine ligand


donderdag 3 juli 14.00 uur


Promotie Scheikunde

De organometaalchemie is een vakgebied dat ligt op de grens van organische en anorganische chemie. Wim Hoogervorst beschrijft palladium-, platina- en rhodiumverbindingen van het isoftaalaldimine ligand. Tot dusver is er nauwelijks onderzoek gedaan naar metaal-koolstofverbindingen die dit ligand bevatten. Het isoftaalaldimine ligand bleek geschikt voor het stabiliseren van overgangsmetaalcomplexen van palladium, platina en rhodium. Voor platina en rhodium zijn bovendien stabiele organometaalderivaten geïsoleerd waarbij twee organische fragmenten gebonden zijn aan het metaal.

W.J. Hoogervorst: Isophthalaldimine compounds of palladium, platinum and rhodium. Promotor is prof. dr. C.J. Elsevier.

Nadere inlichtingen kunt u krijgen via UvA Persvoorlichting, telefoon: 020-525 2695 of e-mail: persvoorlichting@bdu.uva.nl. Voor vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC voorlichting, telefoon: 020-566 2929 of voorlichting@amc.uva.nl.

In de periode van 6 juli tot 31 augustus vinden geen academische plechtigheden plaats. Maandag 1 september vangt het academisch jaar aan met de Opening Academisch Jaar 2003.