Grontmij

Grontmij NV



07/03/03 - Grontmij betrokken bij ontwikkeling van omvangrijk tuinbouwgebied

Op woensdag 2 juli 2003 vond in restaurant De Bottermarck de ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst met betrekking tot de ontwikkeling van tuinbouwgebied Koekoekspolder. De gemeente Kampen werkt hierbij samen met de Gewestelijke Land- en Tuinbouworganisatie en Grontmij. Bij de ondertekening was namens de gemeente Kampen wethouder A. van der Maat aanwezig, namens Grontmij directeur S. Thijsen en namens GLTO algemeen voorzitter J. Roemaat.

Het huidige tuinbouwgebied wordt verder ontwikkeld tot een modern en duurzaam tuinbouwgebied van 600 hectare. De komende jaren wordt ongeveer 250 hectare aan kassen, inclusief de nodige voorzieningen, gerealiseerd. De polder krijgt een waterhuishouding om het grondwaterniveau te regelen. De betrokken partijen richten een ontwikkelingsmaatschappij op en stellen hier in totaal ruim 3,4 miljoen euro aan vermogen voor beschikbaar.

De heer F. Overing, werkzaam bij Stallingsbedrijf Glastuinbouw Nederland, is benoemd tot project-directeur. Het stallingsbedrijf is een samenwerkingsverband tussen het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de Bank Nederlandse Gemeenten en de Landelijke Tuinbouworganisatie Nederland.

Tuinbouwgebied Koekoekspolder wordt gezien als het belangrijkste tuinbouwgebied van Overijssel. De ontwikkelingsplannen worden door Het Rijk, de provincie Overijssel en Waterschap Groot Salland ondersteund. Het Rijk heeft Koekoekspolder aangemerkt als één van de tien nieuwe tuinbouwgebieden van Nederland en stelt ruim tien miljoen euro beschikbaar voor de gebiedsontwikkeling. Het waterschap draagt een groot deel van de kosten van de waterhuishouding. De gemeente Kampen betaalt de aanleg van wegen en riolering.
---