Gemeente Barneveld


College voorlopig verder met één ontwikkelaar voor plannen Barneveld-Noord

Het college heeft besloten om de komende 3 maanden met projectontwikkelaar Bam nbm ontwikkelaar verder te gaan in de planuitwerking voor Barneveld Noord. Deze periode wordt gebruikt om de mogelijkheden voor een eventuele samenwerkingsovereenkomst te onderzoeken.

Vorig jaar is heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor het opstellen van een planstudie en een masterplan Barneveld Transferpunt Noord. In het Masterplan is een gefaseerde ontwikkeling van Barneveld Noord beschreven. De eerste fase bevat voornamelijk aanpassingen in de infrastructuur. Voor deze fase hebben het rijk en de provincie subsidie beschikbaar gesteld. Voorwaarde voor het daadwerkelijk verkrijgen van deze subsidie is dat deze fase eind 2005 gerealiseerd moet zijn.

Er is een tekort voor de realisatie van fase 1. Daarom heeft het college gepolst onder particuliere ontwikkelaars of zij risicodragend willen participeren in de planontwikkeling. Vier partijen hebben hierop gereageerd. Zijn hebben hun visie onlangs gepresenteerd. Op basis van de presentaties heeft het college besloten om de komende periode de samenwerkingsmogelijkheden met Bam nbm nader te onderzoeken. Afhankelijk van de uitkomsten van dat onderzoek zal het college in het najaar een voorstel doen aan de gemeenteraad over het ontwikkelen van het Transferpunt Barneveld Noord. Voorlichting, Barneveld, 3 juli 2003.