Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
3 juli 2003
'TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON,
bezoekt: 'de wereld van televisie en filmspeelgoed' TV Toys Dieren

Presentatie 'FLINTSTONES' boek:
" Welcome to 40 years Flintstones figures"
Opening: 'FLINTSTONES' expositie

Acteurs van 'Toen was geluk heel gewoon' nemen het eerste exemplaar van het bijzondere boek " Welcome to 40 years Flintstones Figures' in ontvangst. De expositie die naar aanleiding van het boek is samengesteld bestaat uit honderden stuks Flintstones figuren die allen in het boek staan beschreven. The Flintstones zijn gebaseerd op de Amerikaanse televisieserie 'the Honeymooners'. De zeer succesvolle Nederlandse serie 'Toen was geluk heel gewoon' is tevens uit het verhaal van betreffende serie ontstaan. Gerard Cox, Sjoerd Pleijsier, Joke Bruijs en Mouna Goeman Borgesius schitteren als Jaap en Nel Kooiman en Simon en Zus Stokvis. Het boek is deze middag tegen een speciale prijs van E 35,- te koop. De makers van het boek Connie de Vries-Wams en Dick Westerink zullen aanwezig zijn om hun boek te signeren. Het boek is in een beperkte, genummerde oplage, van slechts 1000 exemplaren uitgegeven.

TV Toys Dieren
"een feest van herkenning, voor jong en oud"

De opening en uitreiking zal plaatsvinden op donderdag 3 juli 2003 om 15.00 uur in het TV Toys museum te Dieren. Vanaf 14.00 uur is TV Toys open voor pers en genodigden. Na het officiële gedeelte is gelegenheid voor de pers om foto's en / of opnames te maken.

Ik hoop U op 3 juli te mogen ontvangen,
Met vriendelijke groeten,

Paul van den Heuvel
Directeur TV Toys Dieren

INFO: WWW.TVTOYS.NL TV Toys Wilhelminaweg 21 6951 BM Dieren TV Toys is veranderd in Keistad!!

Iedereen kent de Flintstones!
Fred,Wilma,Barney,Betty,Pebbles Bamm-Bamm en huisdier Dino.Fred de bestuurder van een steen auto met 2 benige rembekrachtiging. een pre-historische papegaai als telefoon en een vogeltje waarvan de snavel dienst doet als pick-up naald:uitvindingen waarmee de tekenfilm familie zich het leven wat gemakkelijk maakte.

The Flintstones werden bedacht en aanvankelijk getekend door Bill Hanna en zijn partner Joe Barbera.Het duo deed inspiratie op bij de populairste CBS-sitcom 'The Honeymooners' (1955-1971) Jackie Gleason zou model hebben gestaan voor Fred Flintstone en Art Carney voor Fred's maatje Barney Rubble,in de Populaire Nederlandse variant de komische klucht "Toen was geluk heel gewoon" zijn wederom Gleason en Carney de even gedaantes van Gerard Cox respectievelijk Sjoerd Pleijsier als Jaap en Simon . In 1957 begonnen Hanna en Babera een productiemaatschappij ,zij sloten een lucratief contract af en produceerden vanaf die datum de zogenoemde poormans Disney animaties episodes. De eerste aflevering werd 30 september 1960 op ABC uitgezonden.Het ongewone eraan,menselijke figuren,te weten het tijdstip (prime time) en de duur,schrok critici af.Zo schreef de New York Times dat de Flintstones een

mislukking was.Ondanks deze aanvankelijk zo negatieve kritiek ontving de serie een Emmy-nominatie en een Golden Globe award.Het publiek was vanaf het begin al enthousiast, uiteindelijk werden ruim 300 afleveringen van ieder een half uur geproduceerd.


---


Vanaf juli tot en met december 2003 is in TV Toys een overzicht te zien van 40 jaar Flintstones karakters in alle mogelijke materialen figuurlijk weergegeven.Een keur van pieppoppen,beeldjes figuurtjes,blikken speelgoed,soakie's,cerial en premiums etc zijn bijeen verzameld door Connie de Vries-Wams en Dick Westerink en vormen tesamen een van de grootste collecties ter wereld,de objecten zijn verdeeld over meer dan 30 vitrine kasten en staan temidden van een heus nagebouwd Flintstone dorp met bomen, figuren, huizen en een originele Flintmobiel.Tevens verschijnt er tegelijkertijd met de tentoonstelling een naslagwerk die door de 2 collectioneurs is samengesteld,het 176 pagina's lijvige boekwerk volledig in kleur, geeft een caleidoscopisch overzicht van 40 jaar figuren van speelgoed tot merchandising, bijna alle objecten in het boek afgebeeld zijn ook te zien op de tentoonstelling.

Info www.tvtoys.nl telefoon 0313 490 885
adres: Wilhelminaweg 21 6951 BM Dieren

Paul van den Heuvel
Directeur TV Toys Dieren


---- --