Gemeente Weert

17/06/2003

Gouverneur brengt op 3 juli bezoek aan Weert

De Commissaris van de Koningin in Limburg - ook gouverneur genoemd -, mr. B.J.M Baron van Voorst tot Voorst, brengt op donderdag 3 juli a.s. een werkbezoek aan Weert. Tijdens dat bezoek heeft hij o.a. overleg met het college van B&W en met de gemeenteraad. Verder krijgt hij tijdens een wandeling door het Weerter centrum uitleg over de revitalisering van de binnenstad en de aanpak van het Stationsstraatgebied. Ook wordt de gouverneur op de hoogte gebracht van de plannen voor het Kerkplein in Stramproy.

De gouverneur legt ongeveer eens per drie jaar een werkbezoek af aan Weert.
Ook zijn echtgenote komt op 3 juli mee naar Weert. Voor haar wordt gedeeltelijk een ander programma georganiseerd. Zo zal in het kader van het partnerprogramma een bezoek worden gebracht aan de St. Martinuskerk en het Jacob van Hornemuseum op de Markt. Verder heeft mw. Van Voorst tot Voorst een gesprek over de gevolgen van de vogelpest in Weert met enkele vrouwen van agrariërs wier bedrijven enkele weken geleden zijn geruimd.

Extra raadsvergadering
De gouverneur heeft tijdens zijn werkbezoek ook een gesprek met de gemeenteraad van Weert. Dat gebeurt tijdens een extra raadsvergadering die plaatsvindt van 16.00 tot 17.00 uur. Daarbij komen aan de orde:
* de provinciegrensoverschrijdende samenwerking van Weert bij initiatieven

* de bestuurlijke schaal van Weert

* de 5 kernthema's uit de visie "Hogere dunk voor het Land van Weert en Cranendonck" te weten regionaal bedrijventerreinenbeleid, regionale detailhandelsvisie, regionale verkeersinfrastructuur, toerisme en recreatie en regionaal arbeidsmarktbeleid.
* bestuurlijke vernieuwing/dualisme

* de positie van (centrum-)gemeenten in de beleidsvisie van GS.