Gemeente Zwolle


3 juli officiële opening Maagjesbolwerk en passantenhaven

GEZAMENLIJK PERSBERICHT VAN AM VASTGOED EN GEMEENTE ZWOLLE

Donderdag 3 juli worden het Maagjesbolwerk en de passantenhaven officieel geopend. Om 21.30 uur verricht loco-burgemeester John Berends de openingshandeling. Met het Maagjesbolwerk heeft de Zwolse binnenstad er een indrukwekkende verschijning bij en is het oostelijk deel van de stad verbonden met het westelijk deel.

Op de plaats van de voormalige stadsverdediging heeft ontwikkelaar AM Vastgoed met gevoel voor de Zwolse historie een veelzijdig project neergezet met winkels, woningen, kantoren en een parkeergarage. Het ontwerp van het complex verwijst naar het bolwerk, dat ooit op deze plaats stond. De puntige vorm van de kade is in ere hersteld en biedt plaats aan een passantenhaven en een wandelpromenade, die de sfeer van het winkel-, werk- en woongebied verder verhogen.

Het ontwerp van prof. ir. Hans Ruijssenaars van "De Architectengroep" heeft van het Maagjesbolwerk een indrukwekkende verschijning in de Zwolse binnenstad gemaakt. Dankzij een compact stedenbouwkundig ontwerp is het Maagjesbolwerk een multifunctioneel complex. De kern wordt gevormd door 6.500 m² winkelruimte, waarvan tweederde wordt gehuurd door elektronicaketen MediaMarkt. De overige winkelruimte is vooral betrokken door lokale detaillisten. Tot het complex behoren ook 66 koopappartementen (ontwikkeld door AM Wonen), 1.800 m² kantoorruimte, horecaruimte met terras aan de passantenhaven en een ondergrondse parkeergarage voor 480 auto's en 200 fietsen. De parkeergarage wordt geëxploiteerd door Q-park. De passantenhaven biedt ruimte aan 45 pleziervaartuigen.

De belangstelling van het winkelend publiek voor het Maagjesbolwerk is groot. De combinatie van winkels en parkeergarage heeft geleid tot een nieuw startpunt voor het winkelend publiek. Op deze manier versterkt het Maagjesbolwerk nog meer dan voorheen de aantrekkingskracht van het Zwolse stadshart op de regio.


---