Gemeente Voorschoten

Persberichten - Uitreiking burgercertificaten
Uitgebracht op: dinsdag 1 juli 2003

Aanstaande donderdag 3 juli ontvangen acht Voorschotenaren, samen met hun medecursisten uit de Leidse regio, het Certificaat Inburgering. De uitreiking vindt van 9.30 tot 10.30 uur plaats in de burgerzaal van het Stadhuis van Leiden, Stadhuisplein 1. De Voorschotenaren ontvangen hun certificaat uit handen van wethouder Carabain.

Het behalen van het certificaat betekent dat de cursisten voldaan hebben aan de verplichtingen in het kader van de Wet inburgering nieuwkomers. Met de bijeenkomst worden de cursisten als nieuwe inwoners symbolisch welkom geheten in hun gemeente.

Behalve uit Voorschoten zijn de in totaal zestig deelnemers afkomstig uit zes andere gemeenten in de regio: Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Warmond en Zoeterwoude. Wethouder Rabbae van Leiden treedt als gastheer op. De cursisten krijgen het certificaat uitgereikt door de verantwoordelijke wethouders van hun eigen gemeente.

De acht Voorschotense cursisten komen oorspronkelijk uit verschillende windrichtingen. Zij komen uit Bosnië-Herzegovina, Chili, Iran, Marokko, de voormalige Soviët Unie en Turkije.


- einde bericht -