Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 024-3292378
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

1 juli 2003 p080


Presentatie plannen Koers West

Het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen presenteert donderdag 3 juli de plannen voor de ingrijpende herontwikkeling van Nijmegen West. Dit gebeurt tijdens een persconferentie 's middags om 14.00 uur in het stadhuis en een publiekspresentatie om 19.30 uur in het Vasim gebouw in Nijmegen West.

De gemeente Nijmegen heeft vorig jaar september haar visie op de mogelijke aanpak van dit stadsdeel gepresenteerd. Het gaat daarbij om een samenhangende duurzame toekomstvisie onder de naam Koers West. De gemeente wil het gebied mooier en schoner maken, de economische kansen beter benutten, de Waalsprong met Nijmegen verbinden en de bereikbaarheid van de Nijmeegse binnenstad vergroten.
Concrete projecten die onder Koers West vallen zijn:
* herstructurering van de bedrijventerreinen Noord- en Oostkanaalhavens

* de aanleg van een tweede stadsbrug
* de ontwikkeling van een nieuw woon- en werkmilieu aan de Waalkade, genaamd Waalfront.

Sinds september vorig jaar is uitvoerig met bewoners, bedrijven en andere belangstellenden en deskundigen overlegd en zijn de ruimtelijke, maatschappelijke en financiële haalbaarheid van deze plannen onderzocht. De uitkomsten hiervan zijn nu vastgelegd in een zogenoemd Koersdocument.

De wethouders Paul Depla, Lenie Scholten en Ton Hirdes zullen donderdag 3 juli dit Koersdocument presenteren. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Programma:

14.00 - 15.00 uur, Treveszaal Stadhuis, perspresentatie Koersdocument.

19.30 - 21.00 uur, Vasim gebouw, Winselingseweg, Nijmegen, publiekspresentatie Koersdocument.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.