ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 3 juli, 2003

ING verwerft volledige eigendom DiBa (Duitsland)

ING is verheugd bekend te maken het resterende belang van 30% in DiBa (Allgemeine Deutsche Direktbank) te hebben overgenomen van BGAG, het beleggingsbedrijf van een aantal Duitse vakbonden. Hiermee heeft ING het volledige aandelenpakket van DiBa in handen gekregen.

ING verwierf in maart 1998 een 49%-belang in DiBa en breidde dit in februari 2002 uit tot een meerderheidsbelang van 70% met de optie de resterende 30% te verwerven. Sinds de acquisitie van het meerderheidsbelang zijn de activiteiten van DiBa onderdeel van de activiteiten van ING Direct. DiBa is marktleider op het gebied van direct-banking in Duitsland met inmiddels bijna 2,7 miljoen klanten en EUR 31,7 miljard toevertrouwde middelen (per 30 juni 2003). Dit is exclusief de recentelijk overgenomen direct-bank Entrium die voor 1 augustus 2003 met DiBa zal worden gefuseerd.

"DiBa draagt sterk bij aan het wereldwijde succes van ING Direct. ING Direct heeft wereldwijd meer dan 6,6 miljoen klanten en EUR 77 miljard aan toevertrouwde middelen en groeit gestaag met meer dan 200.000 nieuwe klanten per maand," aldus Ewald Kist, voorzitter van de Raad van Bestuur van ING Groep.

Hans Verkoren, directievoorzitter van ING Direct wereldwijd zegt: "Ik ben erg blij met deze stap. Door de overname van de laatste 30% in DiBa zullen we in staat zijn onze doelstellingen met betrekking tot de verdere uitbouw van de direct-banking activiteiten in Duitsland te realiseren. Daar zal Entrium met nog eens 1 miljoen klanten en EUR 8 miljard toevertrouwde middelen verder aan bijdragen."

ING en BGAG maken de waarde van de transactie niet bekend.

Persinformatie: Dailah Nihot, ING Groep, tel. (020) 541 6516