EVD

Midden-Oosten en Noord-Afrika: gebruik duurzame energie neemt grote vlucht
---

In de MENA-regio (Noord-Afrika en het Midden-Oosten) zal de komende jaren voor miljarden worden geïnvesteerd om duurzame energiebronnen te ontwikkelen. Volgens een Amerikaans overheidsinstituut zal het gebruik van alternatieve energie in 2020 verdubbeld zijn tot 2,4 kwadriljoen BTU (British Thermal Units). Landen zijn, ingegeven door de sterke bevolkingsgroei, industrialisering en striktere milieuwetgeving, naarstig op zoek naar aanvullende energiebronnen om te kunnen blijven voldoen aan de vraag naar elektriciteit. Ondanks de enorme hoeveelheden olie- en gas die voorradig zijn in veel landen in deze regio, begint het besef door te dringen dat de voorraden niet onuitputtelijk zijn.
Onder de landen die elektriciteit willen gaan opwekken via zonne-, wind- en waterkracht zijn de Verenigde Arabische Emiraten, Jordanië, Iran, Egypte, Turkije en Marokko. Turkije en Iran zijn de pioneers in het Midden-Oosten op het gebied van duurzame energie. Marokko timmert aan de weg met onder meer de bouw van twee windmolenparken en Egypte en Jordanië investeren in zonne-energiesystemen.

Voor het volledige artikel:


* www.middleeastelectricity.com
(onder Latest Exhibition News met titel: Renewable Power use set to double as GCC faces US $150 billion Energy bill)

01.07.2003
---

Bron: www.middleeastelectricity.com Renewable Power use set to double as GCC faces US $150 billion Energy bill (1p.)
Nummer: 103681
Zie ook:
Iran: ontwikkeling van alternatieve energiebronnen Turkije: rapport over de energiesector Turkije
Turkije: energiegebruik en kansen in de duurzame energie Midden-Oosten: ontwikkelingen in de energiesector Golfstaten: nieuwe projecten moeten afhankelijkheid van olie-inkomsten verminderen

Open het originele document via:
Open brondocument
Wat is InfoPlus?

De volledige tekst is op te vragen via het formulier kopieaanvraag. Vermeld steeds uw eigen faxnummer. Wij versturen géén kopieën per e-mail, alleen per fax of per post. Kosten: bij meer dan 50 pagina's 0,20 euro per pagina en 5,00 euro administratiekosten. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de informatiemanager MIDDEN-OOSTEN (Jan Willem van der Mark), e-mail MIDDEN-OOSTEN, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 88 10.