Dienstenbond CNV

Leden akkoord met voorstellenbrief Axent
03-07-2003

Op een uitzondering na, hebben alle leden met de voorstellen ingestemd die wij in het komende CAO-overleg naar voren zullen brengen. Dat betekent dat wij Axent de voorstellen zullen voorleggen zoals verwoord in de brief die de leden op 27 mei 2003 hebben ontvangen.

De eerste overlegronde zal plaatsvinden op 21 juli 2003. Wij zullen u na afloop berichten over de resultaten van dit overleg. Omdat Axent ook kijkt naar welke afspraken er worden gemaakt bij de Algemene Verzekerings CAO en dit overleg is vastgelopen verwachten wij dat de CAO-onderhandelingen bij Axent behoorlijk pittig zullen worden. Reden van het vastlopen was het feit dat deze werkgevers niet tegemoet willen komen aan de loonafspraak als verwoord in het Centraal Akkoord (=2,5%) en onacceptabele voorstellen hebben gedaan over de betaling van pensioenpremie door de werknemers.

Project Herman
Zoals wij u eerder berichtten zal er bij Axent een grote reorganisatie 'Project Herman' plaatsvinden. Naast de bestaande afspraken wil CNV Dienstenbond nadere afspraken maken om de gevolgen voor de getroffen medewerkers zo veel mogelijk te beperken. Wij hebben echter wel inzicht nodig in hoeverre u wordt geraakt door de reorganisatie. Om deze reden vragen wij u antwoord te geven op twee vragen:
1. Wat vindt u van het project Herman?

2. Welke gevolgen heeft project Herman voor u persoonlijk en welke afpraken moeten er worden gemaakt om de gevolgen van deze reorganisatie zoveel mogelijk op te vangen?

U kunt uw antwoorden per email versturen naar hilversum@cnvdibo.nl. Vermeld tevens uw lidnummer, naam, adres, postcode en woonplaats. Uiteraard kunt u uw reactie ook per post naar ons versturen. Het adres is dan CNV Dienstenbond, t.a.v. M.R. Donker, antwoordnummer 1600, 2130 VN Hoofddorp. Faxen kan natuurlijk ook: (035)6832193. S.v.p. reageren vóór 7 juli 2003.

Op 1 juli 2003 zullen de ondernemingsraad en de bonden met elkaar over de reorganisatie praten. Op 8 juli 2003 bespreken wij met Axent project Herman en zullen -zonodig- met voorstellen voor nadere afspraken komen. Wij houden u op de hoogte.

Nut van lidmaatschap
Juist in deze moeilijke tijd is het nuttig om lid van de CNV Dienstenbond te zijn. Het aantal leden bepaalt de positie van de vakbonden in uw organisatie. Hoe meer mensen lid zijn hoe groter de druk bij de werkgever om goede afspraken te maken. U heeft het nut van een stevige vakbond al ingezien want u bent lid. Uw collega misschien nog niet. Wellicht is dit het moment om hem of haar van het nut van het lidmaatschap te overtuigen. Aanmelden van nieuwe leden kan heel gemakkelijk hier! Wij rekenen op u!

Vragen?
Voor vragen en informatie kunt u terecht bij uw bestuurder Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.